От Хювефарма разкриха подробности за ефекта на "Ивермектин" срещу COVID-19

  • 26 януари 2021 13:39

  • 5804
  • 7
От Хювефарма разкриха подробности за ефекта на "Ивермектин" срещу COVID-19
©

Прeдвид засиления обществен и медиен интерес относно изследванията на Хювефарма ЕООД с Хювемек® (ивермектин), бихме желали да предоставим следната информация: В периода май-октомври 2020 година проведохме в България първото в Европейския съюз многоцентрово, рандомизирано, двойно сляпо, плацебо-контролирано Фаза 2 клинично изпитване на ивермектин при пациенти с COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Клиничното проучване беше планирано веднага след първите съобщения за установен in-vitro ефект на ивермектина срещу вируса SARS-COV-2 през април 2020 г. Hовите данни демонстрираха, че ивермектинът блокира проникването на транспортния протеин на вируса в ядрото на клетката и затруднява мултиплицирането му, което в условия на разрастваща се пандемия ни даде основание ивермектинът да бъде включен в контролирано клинично проучване. Изпитваният продукт, произведен от Хювефарма, беше Хювемек® - таблети съдържащи 3 мг ивермектин. Клиничното изследване бе проведено в 12 лечебни заведения – едни от водещите центрове в лечението на пациенти с КОВИД-19. Изследването се проведе съгласно одобрения от Изпълнителната агенция по лекарствата протокол и в съотвествие с изискванията за клинични изпитвания в ЕС и действащите национални разпоредби.

"Хювефарма" чака разрешение за пускане на Ивермектин в българската аптечна мрежа

В рамките на клиничното проучване приемът на Хювемек® беше започван веднага след преминати скринингови процедури, включващи положителен PCR тест и начало на симптоматиката не повече от 7 дни преди започване на терапията. Пациентите са лекувани в болнична обстановка и под надзор на лекари-специалисти. Прилаганата дозировка беше 400 мкг/кг ивермектин / респ. плацебо на ден в три поредни дни. Общо 100 пациенти бяха включени в изследването и рандомизирани поравно в двете рамена – Хювемек® или плацебо. Вече са известни и основните резултати от проведеното клинично проучване. Наблюдава се ускорено изчистване на вируса (отчетено с RT-PCR тестове) на 3-ия и 4-ия ден след началото на приема на Хювемек®. Този сравнително ранен ефект ще бъде взет предвид при планиране на последващите проучвания.

Фармацевт: Имаме много поръчки за "Ивермектин"

Друг основен резултат от приема на Хювемек® e значителното подобрение на клиничното състояние на пациента, измерено чрез скалата на Световната Здравна Организация, разработена за стандартизирана оценка на състоянието при заболяване от КОВИД-19 (WHO 9-category ordinal scale), като разликата между групата с прием на Хювемек® и тaзи с прием на плацебо показва статистическа достоверност в полза на групата с Хювемек®. Едни от най интересните резултати, свързани с приема на Хювемек® са подтискането и нормализирането на важни биомаркери на възпалението, които се приемат към настоящия момент за ключови индикатори на патологичните процеси, свързани с развитието на КОВИД-19, като D-Dimer и C - Reactive Protein (CRP). Този позитивен ефект на Хювемек® се установява още на 3-ия ден след приема на продукта и продължава да се наблюдава при значителна част от пациентите на терапия с продукта. Силно завишените показания на D-Dimer се считат за основен индикатор за тежко протичане на заболяването. Нормализирането на този показател е потенциален индикатор за намаляване на формирането на микротромби в съдовата система (не само в белия дроб) и вероятно ограничаване на развитието на тежките, животозастрашаващи стадии на болестта. Този ефект предстои да бъде изследван в последващи проучвания.

За периода на изпитването няма наблюдавани сериозни нежелани събития, така както са дефинирани по протокол. Анализът на безопасността на тествания продукт Хювемек® в изпитаната доза сравнен с плацебото не показва нежелани реакции, които потенциално да се дължат на ивермектина. В хода на провеждане на клиничното проучване са установени нови факти, свързани с ползите от приложението на ивермектин при лекуване на пациенти с КОВИД-19, в резултат на които Хювефарма ЕООД е подала международни заявки за патент. Тези данни ще бъдат публикувани след приключване на процедурата. Екипът на Хювефарма ЕООД счита, че проведеното клинично проучване с продукта Хювемек® за лечение на пациенти с COVID-19 показва обещаващи резултати и дава основание направените до момента значителни инвестиции на собствени средства за разработка и клинични проучвания да бъдат продължени. Компанията планира да обсъди с регулаторните органи различните варианти, включително възможността за стартиране на по-мащабно Фаза 3 клинично проучване.

Д-р Ботев: Абсурд е да се говори, че „Ивермектин“ е вредно лекарство

Отчитайки необходимостта от бързото разработване на лекарствен продукт за лечение на COVID-19, Хювефарма е в контакти и оказва съдействие на международен консорциум от изследователи, който си е поставил за цел да обедини резултатите от повече от 60 клинични изследвания провеждани по света за използването на ивермектин за лечение на COVID и да ги представи пред Световната Здравна Организация (WHO) с цел включване на ивермектин в списъка на препоръчаните терапии за лечение на COVID-19. Очаква се Клиничният доклад от изследването да бъде приключен от ангажираните експерти и внесен в ИАЛ през февруари 2021 г. Предстои данните от проучването на Хювефарма ЕООД да бъдат публикувани в международно признато научно издание. Очаквайте допълнителна информация.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
5804 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Киро

2021.02.16 | 00:52

7
Кьде се намира тази фирма?Хюве, кюфте, авермектин ....
гост

2021.01.26 | 21:06

6
Абе ДОМУСА ни лекува с XЛОРОKИН , а сега ще ни загроби с INVERMEKTIN . Kаква алчност, помогнете му да стане милиардер за една нощ !!!!!!!!!!!!!!
Много писано, липсва най-важното.

2021.01.26 | 15:32

3
Къде е DOI-то на проучването, къде е публикувано, реферирано ли е? Ако са некакви празни приказки на фирмата хюмнезнамквоси, може да си бършат едното отвърстие с него само, достоверност нула.

2021.01.26 | 17:07

5
реклама на гелосания пе дераст от ловеч е това.
Фармацефт

2021.01.26 | 13:57

1
Скоро Европейската комисия ще се намеси и обяви,че това не е верно и само ваксината на файзер е ефективна.В Ивермектина няма тази съставка,която причинява стерилитет, нито възможност за свръх реакция при заразяване с друг вирус,което и причинява понякога и смъртта на имунизираните с придружаващи заболявания.Което е и целта всъщност - намаляване на населението.
за долните глупендъри

2021.01.26 | 15:34

4
на мойто куче му давам милиграм на кило живо тегло, вре се навсякъде и нема грам коронавирус. гълтайте и вие, тапанари.
зелено чооовече

2021.01.26 | 14:16

2
Бихте ли посочили противопоказанията на препарата и дозировка ,защото си го набавихме но не знаем точните параметри за използване и за колко време !?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини