Израелско лекарство срещу тежки форми на COVID-19 дава положителни резултати

Базираната в Израел компания "Енливекс Терапютикс Лтд" съобщи за положителни резултати при клинични изпитания на препарата "Алосетра" за лечение на пациенти с COVID-19 в тежко или критично състояние, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14189

Изпитанията, проведени съвместно с болница "Хадаса" в Ерусалим, са проведени върху петима пациенти - трима в тежко състояние и двама в критично състояние. И петимата са се възстановили напълно след средно осем дни и половина лечение с препарата.

В аптечната мрежа на Русия се появи лекарство срещу COVID-19

Няма данни за тежки странични ефекти от имунотерапията върху пациентите. Ако бъде одобрено, лекарството "има потенциала да покрие празнината, която сега съществува при лечение на пациенти с COVID-19 в тежко или критично състояние". Въз основа на тези резултати, както и на положителния тест на препарата върху десетима пациенти със сепсис преди време, компанията ще поиска разрешение и ще започне да набира доброволци за по-мащабно проучване във втора фаза на клинични тестове върху пациенти с COVID-19 в тежко или критично състояние.

Независимо от това ще се пристъпи и към втора фаза на клинични изпитания на лекарството за пациенти със сепсис, обявиха от компанията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14189

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Лекарства

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет