Русия предложи помощ на САЩ за ваксината, но получи отказ

Руската държава е предложила да помогне на САЩ в разработването на ваксина срещу коронавируса, но американските власти са отклонили предложението, споделиха руски източници пред CNN в четвъртък.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12626

По думите им Русия е предложила "безпрецедентно сътрудничество" на американските изследователи, но получили отказ, тъй като на този етап "не били отворени за съвместно сътрудничество".

От американска страна като цяло съществува недоверие към Русия и поради тази причина изглежда е трудно да бъде постигнато някакво сътрудничество между двете страни, обясни руски дипломат пред медията.

Здравен представител на САЩ от своя страна коментира, че предвид съмнителната руска ваксина срещу COVID-19 "няма абсолютно никакъв начин" да го допуснат това да се случи и в Съединените щати.

Русия: От чужбина искат нашата ваксина

Руските здравни власти все пак поясниха, че остават на разположение на американските си колеги и не би представлявало никакъв проблем, ако фармацевтичните компании в САЩ изявят желание да произвеждат Спутник В.

В публичното пространство вече излязоха информации, че някои американски компании вече са заявили готовност да използват руската ваксина, но техните имена засега не се съобщават.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12626

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.08.14 | 18:25
  Истината - Русия има право да предложи, а САЩ имат право да приемат или да откажат. Избират второто, без да ги е грижа за живота на гражданите. "Демократично, ценностно, цивилизационно." Избират смъртта пред живота. Тяхно право. Да казах нещо лошо или политически некоректно?
  1. 2020.08.16 | 12:04
   Съвсем леко е некоректно. Единствено в частта, че руснаците казват хоп и готово имаме, без да са спазили нужните практики и изследвания пред научната общност. Тук не говорим да не са спазили някакви американски правила, а общи правила пред целия свят. ОК, може и ваксината им да е прекрасна, но кой по-точно е сигурен в това? Иначе, ако всичко е точно с нея (дано), тогава коментара ти е доста коректен!
 2. 2020.08.14 | 17:26
  Русия да не предлага нищо на запада и на държави, свързани със запада, тя ще оцелее,САЩ и другите да му мислят как ще се оправят там нещата ще стават по - зле,както и в Европа
  1. 2020.08.14 | 17:59
   Как не те е срам да правиш такива коментари ти да не живееш в Африка
 3. 2020.08.14 | 17:43
  По добре ще има за другите държави ами ако е сполучлив как си играят със здравето на хората Тръмп ли ще определя питам аз
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Лекарства

още

Анкета

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Избрано от Интернет