Лекари съветват как да укрепим имунитета по време на пандемията

  • 14 април 2020 13:56

  • 1667
  • 0
Лекари съветват как да укрепим имунитета по време на пандемията
© Pixabay

Хипоалергенните условия в бита, правилното съчетание на физическо натоварване и почивка и употребата на млечнокисели продукти поддържат имунитета по време на пандемията от коронавируса, съобщи ТАСС. Това е мнението на анкетирани от агенцията специалисти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Търговците съобщиха, че с настъплението на коронавируса се е повишило търсенето в руските магазини на продукти за поддържане на имунитета, включително на чесън и джинджифил. Пред ТАСС руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко подчертава, че тези продукти влияят на състоянието на общия имунитет, но не могат да се сравняват с противовирусните препарати по ефективност.

Вирусолог: Борим се с вирус, който малко познаваме и за който няма лекарство

Според генералния директор на Медицинския център за имунокореция Людмила Лапа, лимоните може да се използват за профилактика при простудни заболявания, но те не притежават мощен защитен ефект. За поддръжката на имунитета полезни са прости неща - употреба на чиста вода и спазване на принципите на здравословното хранене.

"80 на сто от имунитета е в стомашно-чревния тракт", подчертава лекарката.

Учени съветват как да намалим риска от COVID-19 в офисите

Трябва да се обърне внимание и на помещението, в което прекарваме времето си. "Хипоалергенният бит у дома, съчетанието на редовни физически натоварвания с почивка са най-важни", подчертава Лапа.

Плодовете и зеленчуците като цяло са полезни за организма, напомня лекарят диетолог, кандидат на медицинските науки Елена Чедия. Тя препоръчва и млечнокисел продукт, известен в Русия още от 80-те години на миналия век, когато в млечните кухни, както и в столовете в училищата и детските градини бил включван задължително в менюто. Това е ацидофилно мляко, което нормализира чревната флора, въздейства на стафилококовата инфекция и повишава имунитета, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1667 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини