Майка на дете поставено под пълна упойка за вадене на зъби: Изборът ми не бе информиран (видео)

  • 09 ноември 2018 07:25

  • 10026
  • 4
Майка на дете поставено под пълна упойка за вадене на зъби: Изборът ми не бе информиран (видео)
©

При рутинен преглед се установи, че синът ми има 5 кариеса. Предложиха ни да ни сложат пълна упойка, за да се излекуват зъбите му наведнъж. Синът ми беше втори клас. Това разказа майка на дете, на което са приложили от фаталната упойка, Ирина Абаджиева-Репуц в ефира на БТВ. Повод за думите ѝ стана случаят на Алекс, който почина след поставяне на пълна упойка при операция на киста на зъба.

Тя допълни, че синът ѝ е абсолютно здрав.

"В такива случаи не очакваш, че нещо може да се обърка. Отиваме в една луксозна клиника, с любезен персонал, не съм очаквала, че нещо може да се обърка. Беше ми представено като стандартна процедура. Ние пациентите разчитаме, че където се прилага пълна упойка, се съхраняват и антидоти. Сега си давам сметка на какъв риск е било подложено детето ми и това, че изборът ми не е бил информиран".

"Проблемът е, че системата, която съществува не е изградена, така че да има логистика между лечебните заведения, които да реагират в подобни случаи. Когато съществува антидот и е скъп, трябва да се създаде организация, за да се достави бързо при нужда", настоя майката.

"Моята майка е анестизиолог и ми се чудеше защо съм поела този риск", сподели още жената.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10026 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Joro

2018.11.09 | 11:18

4

Изразът "Информиран избор" е една от емблемите на обществото ни извън реалността. Колко трябва да си тъп, за да мислиш, че като ти дадат да четеш някакви хартии ще направиш информиран избор. Или като ти дадат мнение. Ония другите затова ли учат 10 год. Затова решенията трябва да се взимат от специалисти. А на тези специалисти да им се дава не по 3 год условно, а по 30 каторга.

Kin

2018.11.09 | 10:06

3

'Майка ми е анестезиолог'
'Изборът ми не е бил информиран'
....

Ку.рю

2018.11.09 | 09:13

2

анестЕзиолог! мъка, мъка...

Веси

2018.11.09 | 09:11

1

Това се практикува от доста майки на малки деца, има клиника в Дианабад. Да им се начуди човек къде им е акъла.

Добави коментар

Водещи новини