Откриха ново средство срещу стареенето

  • 03 октомври 2018 11:44

  • 1837
  • 0
Откриха ново средство срещу стареенето
© Pixabay

Учени от университета на Минесота и клиниката "Мейо" в САЩ установиха, че природното вещество физетин, съдържащо се в много зеленчуци и плодове, е с положително въздействие върху здравето и удължава живота, съобщи Юрик алърт.

С напредваното на възрастта в човешкия организъм протича процес на клетъчно стареене и се натрупват увредени клетки. Докато организмът е млад, имунната система може успешно да го прочиства от тези клетки, но с натрупването на годинките ефикасността на прочистването намалява. Това води до натрупване на увредени клетки и влошено здравословно състояние.

Специалисти извършили експримент със стареещи мишки, като използвали нови технологи. Било констатирано, че физетин намалява количеството на увредените клетки, а това води до подобряване на здравословното състояние и удължава живота.

По мнението на учените, резултатите свидетелстват, че физетин може да удължи доброто здравословно състояние на организма до края на дните му.

По-рано учени от университета на Минесота заключиха, че сенолитиците - препарати, ускоряващи гибелта на стареещите клетки, са ефикасни в борбата със стареенето на организма.

Последвайте канала на

БТА
1837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини