Бърза помощ при ухапване от насекоми

  • 23 юли 2015 14:25

  • 7123
  • 0
Бърза помощ при ухапване от насекоми
©

Ухапванията от насекоми в някои случаи могат да предизвикат алергия, затова е необходимо да сме подготвени особено през лятната ваканция, на море или в близост до водни басейни. Най-добре е винаги да имаме под ръка противоалергичен препарат.

Най-често срещаните ухапвания са от комари, оси, пчели, бълхи и други ципокрили насекоми. Отровата, която съдържат осите, пчелите, земните пчели и другите жилещи насекоми, съдържа биологично активните амини. Освен че предизвикват силна алергична реакция, те разрушават еритроцитите или още червените кръвни телца. Впоследствие това може да се окаже сериозно за бъбречната функция. Особено ако човек е алергичен.

Обикновено след ухапването се наблюдава зачервяване и раздразнение, оток и възпаление. Ушите, клепачите, дланите и стъпалата отичат най-бързо. Много хора след ухапвания от оси, пчели и други жилещи ципокрили насекоми могат да получат проблеми с дишането. Алергията от ухапване от насекоми може да бъде и наследствена.

Следните продукти могат да ни помогнат при ухапване от различни видове насекоми:

Фенистил гел съдържа мощна противоалергична съставка, а формулата попива изключително бързо. Гелът е прозрачен, без мирис, има приятен охлаждащ ефект и до минути облекчава сърбежа и успокоява кожата. Прилага се от 2 до 4 пъти дневно върху засегнатите места.

Аромапик Биo Спрей против комари е изцяло натурален репелент срещу комари, пчели и оси, който е подходящ за употреба в помещения и върху тексилни материи. Спреят Аромапик съдържа 100 % етерични масла и може да се прилага при бременни и деца над 1 година.

Джинджира алба спрей е ефективен продукт, приложим и при бебета и деца с бързо успокояващо и противовъзпалително действие. Спреят е ефективен при ухапвания от насекоми, разранявания на кожата, сърбеж, слънчево изгаряне и други.

Репелекс лосион предпазва от ухапване от насекоми и е без мирис, не дрехите остава петна по дрехите и е подходящ за употреба от деца над 2 години. Репелекс отблъсква комарите до 8 часа, кърлежи до 4 часа, бълхи, мухи и оси и други насекоми от 6 до 8 часа.

Последвайте канала на

Novini.bg
7123 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини