Нар и фурми помагат при импотентност

  • 14 април 2015 13:02

  • 2792
  • 1
Нар и фурми помагат при импотентност
© Getty Images/Guliver

Нарът намалява стреса, помага срещу артрит и дори срещу импотентност. Това показват данните на ново научно изследване на израелски учени. Според тях, ако всеки ден се изпива по половин чаша сок от нар (приблизително 115 милилитра), може да бъде намален рискът от сърдечен пристъп и инсулт, съобщи в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Сътрудници на Израелския технологичен институт Технион са направили тези изводи, след като са извършили експеримент с мишки. Животните са били с повишени нива на холестерина. В работата си израелските учени са използвали също артериални клетки, култивирани в лаборатория.

Оказало се, че сокът от нар и фурмите значително намаляват скоростта на развитие на атеросклерозата, застрашаваща със сърдечни пристъпи и инсулт. Като цяло съдържанието на холестерин в артериите е намаляло с 28%.

Във фурмите и в нара има много антиоксиданти, които предпазват сърдечносъдовата система, витамин А, С, Е, желязо. Най-изразен положителен ефект е достиган, когато сокът от нар е бил съчетаван с по три фурми и е бил консумиран всеки ден. Най-интересното е, че концентрат от полезни вещества съдържат костилките на фурмите. Затова учените съветват те са бъдат смилани и изяждани.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2792 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
проблеми

2015.04.15 | 20:37

1
завършили институти доминирани от мед мафията слагат тази диагноза неправилно..примерно съпругата измамила момче да се бракува си увредила патето с разни простотии вкл сутиени,вибратори,цигани и подобни..Момчето съответно с е пази грижливо и не иска да го вдига точно с тази опасно заразена к=ва

Добави коментар

Водещи новини