Наше лекарство срещу рак и СПИН не може да се вмести на пазара

  • 13 март 2015 21:41

  • 5905
  • 7
Наше лекарство срещу рак и СПИН не може да се вмести на пазара
© Getty Images/Guliver

Лекарство срещу четири вида рак и срещу СПИН, произведено от българин, години наред не може да намери своето място на пазара. Медикаментът вече е изпробван срещу рак на простата, рак на матката, рак на панкреаса и рак на дебелото черво. Отчетени са и положителни резултати при ХИВ-позитивни пациенти, съобщава Дарик.

До момента лекарството продължава да не се прилага официално, а според производителите му причината за това се корени в бюрокрацията у нас.

Димитър Савов, който финансира създаването на медикамента, обясни, че тези лекарства са добри за четири основни вида рак - простата, панкреас, дебело черво и матка. „Това е така, защото тези типове тип рак се смята, че възникват на вирусна основа и нашето лекарство атакува проблема, унищожава вируса, изчиства проблема, след това се възстановява и регенерира органът", обясни той.

Специално за СПИН той уточни, че не вкарват лекарство - тип ваксина, за да създадат антитела, а правят точно обратното: „На тази имунна система, която иначе е подтисната, като вкараш допълнително вирус, той създава антитела, но създава и възможността да възникне друг вирус, докато нашето изчиства напълно проблема", обяснява Савов.

Той разказа, че след като са направили всички изследвания върху животни, сега кандидатстват за клинично изпитване върху 50 пациенти, болни от СПИН в Инфекциозна болница София и чакат разрешение.

„Всички документи вече са предоставили на агенцията. Но срещаме много сериозни спънки, вероятно заради субективните фактори - бюрокрация, корупция, или просто не сме намерили някъде пътя, има го и егоизмът, завистта", коментира той.

От тези 25 000, които умират, ние да помогнем на 10% или 20%, ами човешкият живот не се измерва с цифрите, допълва Димитър Савов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5905 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Българин

2015.07.01 | 11:18

7
Предишния пост наистина е \"Дрън Дрън\". Понеже някой си купил лекарство в чужбина и затова и българските лекарства били вредни. По-голяма глупост не бях чел скоро. Ако не знаете, едно лекарство в развитите страни се разрешава за години, а не че не работи. В България би станало по-бързо, но явно създателя на лекарството е сбъркал. Това е България все пак...
хлeбapa

2015.06.21 | 14:00

4
Благодарим ти руски монополист!!! Благодарим ти за новото поскъпване на горивата!!! При 125 дoлapa за барел, дизела ни го пpoдaвaшa на 2,56лeва. А сега пeтpoла е 44 дoлapa и ни продаваш дизела за 2,30лeва. Благодарим ти „братко”!!!
shatterer

2015.06.21 | 14:01

6
п.п....абе тутманико, като руският монополист ти е виновен....откъде тогава дойде поевтиняването преди няколко седмици!?! Май май други си играят и определят цените на горивата....щото по твоята логика, ако решаваше само "руският монополист", цените не би трябвало да намаляват въобще!
shatterer

2015.06.21 | 14:00

5
Цената на горивата се определя и от новите "братя" от Сащ....защото е зависима от долара!Да не говорим за чисто нашенските-еврогейски акцизи и прочие!

2015.06.21 | 10:16

3
Някой яко плаща на тая бюрокрация, това да не види бял свят!
ПРОДАЖНИЦИ

2015.06.21 | 10:16

2
Фармацията е най-печелившия бизнес в света ! Някой умишлено пречи,за да прокарва чужди интереси !
дрън дрън

2015.06.21 | 10:15

1
Те ако бяха сигурни в лекарството си щяха да се опитат да го патентоват в чужбина щом в България им пречи бюрокрацията !!! Те са напълно убедени ,че в чужбина няма да им разрешат да изнасят подобно лекарство понеже лекарството е некачествено и ще трябва да се търси пласмент само в България !!! Аз живея в Австрия и реших да откажа цигарите ,един близък ми даде името на едни полски лекарства ! Попитах в аптеките ,но ми казаха ,че вносът им е забранен понеже са вредни за тялото ! Ходих чак в Полша и от там от аптека си купих лекарството ,на втората седмица започна силно кръвотечение от носа ми ! Ходих на лекар и му казах истината ! Каза ми веднага да спра използването на тези лекарства ! Те ако бяха качествени щяхме да ги внасяме от Полша !!! Така ,че смятам че и българското лекарство ще е подобно и изобретателите му са напълно наясно с това и затова не си дават зор да се опитат да го патентоват в чужбина щом в България им пречи бюрокрацията !!!

Добави коментар

Водещи новини