Без досъдебно производство за търговия с лекарства в селски магазини

  • 07 януари 2015 12:57

  • 2271
  • 2
Без досъдебно производство за търговия с лекарства в селски магазини
©

Районната прокуратура в Радомир е отказала да образува досъдебно производство по сигнал на председателя на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов за продажба на лекарства от първа необходимост в магазини в Радомирско. Това съобщи районният прокурор на Радомир Петър Симеонов, цитиран от БТА.

Проф. Гетов е уведомил Главната прокуратура за намерения на радомирския кмет Пламен Алексиев във връзка с по-доброто обслужване на населението в селата да се търсят варианти за осигуряване на по-лесен достъп на хората, живеещи в отдалечени населени места, до медикаменти.

В Радомирско има само две аптеки - в Радомир и в с. Извор, и това създава затруднения на населението, обоснова идеята си кметът.

Направена е проверка от Икономическа полиция и от Регионалната здравна инспекция. Не е установена продажба на лекарства в магазини в Радомирско, обясни прокурор Симеонов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2271 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.13 | 21:59

2
То "професора" Гетов е за съд,а не радомирския кмет! Гетов хората по селата да мрът без лекарства ли!?! А защо като Управител на фарм.съюз не помислиш как медикаментите да се продават и в малките нас.места?!?! Щото не ви се мисли като няма келипир завас,нали?!?!От такива ръководители сме на този хал!

2015.01.08 | 15:12

1
брей грижи за ЗАКОНА , пък Народа кучета го яли , в цял свят в магазините ИМА щандове с лекарствени продукти без рецепта , почвам да си мисля дали да не си сменя религията

Добави коментар

Водещи новини