Вдигнаха въздушната линейка заради мъж в тежко състояние

  • 22 юни 2024 17:29

  • 2946
  • 1
Вдигнаха въздушната линейка заради мъж в тежко състояние
© Център за спешна медицинска помощ по въздуха

Дежурният медицински екип  на Център за спешна медицинска помощ по въздуха (ЦСМПВ) - Тина Димитрова-Иванова и медицинска сестра Надежда Костова, са се отзовали на сигнал, подаден към Координационната централа на ЦСМПВ за 64-годишен пациент в тежко състояние, съобщават на Фейсбук страницата си от Центъра. 

Хеликоптерът, пилотиран от капитаните Васил Вълков и Велин Андреев, е излетял за Кюстендил в 14:21 ч.  Междувременно пациентът е бил транспортиран от болницата до мястото на кацане. В 14:45 ч. въздушният медицински екип е пристигнал и поел мъжа. 

Само след час  въздушната линейка е кацнала на болничното вертолетно летище на УМБАЛ „Света Екатерина“. От там пациентът е поет от екип на ЦСМП-София и е откаран с линейка до УМБАЛСМ „Пирогов“.

Въздушната линейка с първа мисия по въздух от мястото на инцидента - спаси немец, пострадал при скок с парашут

Това е четвъртата успешна ХЕМС мисия и трета от типа hospital to hospital, припомнят от ЦСМПВ .

На 20 юни от Министерството на здравеопазването съобщиха, екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха е изпълни първична мисия – транспортиране на пациент от мястото на инцидента до хеликоптерна площадка на лечебно заведение.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2946 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.22 | 23:04

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини