Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас, болницата твърди, че това е провокация

  • 18 април 2024 08:15

  • 3007
  • 4
© Нова тв

Лекари от отделението по неврохирургия в частна болница в Бургас са издали епикриза на своя пациентка, в която е упоменато, че ѝ е направена оперативна интервенция, без такава да бъде извършена.

Това твърди потърпевшата Милена Стефанова, която се свърза с NOVA, за да разкаже за лечението си в болницата, откъдето била изписана в неделя. "Искам да апелирам хората да проверяват документацията си и когато има нередности, да сигнализират. В моя случай, според епикризата, ми е направена ендоскопска операция. Описано е, че съм била с венозна анестезия. Нямам направена подобна интервенция. Нямам рани, нито шевове, нито отпред, където може да се влезе през 6 мм отвор, който е описан. Това е точене на НЗОК, измама за много пари", разказа жената.

За три дни е получила една инжекция-блокада с лидокаин.

"Първите ден и половина след нея имах леко подобрение, впоследствие нещата много се усложниха, а болките ставаха непоносими. Нямах такива преди да постъпя в болницата. Разписани са четири инжекции, поставени след ЯМР, нямам такива. Нямам и дискова херния, но д-р Балев иска да ми прави операция. Имам намерение да търся правата си по съдебен път", сподели тя.

Съмнения за множество фиктивни хоспитализации и лекарска грешка в една от големите болници

Директорът на болница "Сърце и мозък" д-р Лидия Стефанова посочи, че е изненадана от казуса. "Не е проведен предварителен разговор с мен, не са се произнесли компетентните институции. Това е опит за провокация, никога не сме извършвали фалшиви операции. Институциите ще излязат със становище след подаден сигнал. Това е единственият законово уреден начин. Преди това няма как да се разбере каква е истината. Пациентката не е направила опит да осъществи контакт с нас, за да изясни ситуацията. Тя причини достатъчно неприятности по време на престоя си, психиатър се е произнесъл, че е на тежки психотици", заяви тя.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3007 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Цв

2024.04.18 | 10:23

4
Болницата е много известна сред бургазлии с подобни практики.
а мен

2024.04.18 | 10:14

3
ме тормозят лица свързани със службите на реда вече почти 1 година. пиша на институциите ама не помагат а ме тормозят по всяко време, биха ме техни гаменчета пак нищо, правете си извод кой е л0шия

2024.04.18 | 09:18

2
БУРГАС ДЕТО ОТКАЗВА ЗДРАВНИ УСЛУГИ НА ДЕЦА ЛИ?
Ставри

2024.04.18 | 08:44

1
Всеки нормален човек знае че Бялата мафия точи парите на данъкоплатците....

Добави коментар

Водещи новини