ВМА обявява прием на парамедици

  • 08 февруари 2024 11:23

  • 967
  • 4
ВМА обявява прием на парамедици
© ВМА

За трета година Центърът за професионално обучение (ЦПО) към Военномедицинска академия (ВМА) обявява прием на кандидати за обучение по професия „Парамедик”, специалност „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения” – трета степен на професионална квалификация.

Срок на обучение: 1 април-10 октомври 2024 г., в два учебни срока.
Брой на обучаемите: 12 (дванадесет) човека.
Форма на обучение: дневна.
Такса за обучение: 650 (шестстотин и петдесет) лева за учебен срок или общо 1300 (хиляда и триста) лева за периода на обучение, като сумата за всеки учебен срок се внася до два работни дни преди датата на започване на съответното обучение по сметка IBAN: BG43BNBG96613100150601, Банка: БНБ ЦУ.

При невнесена такса за обучение, курсистът не се зачислява за обучение.

Минимално входящо образователно равнище за лица, навършили 16 години: Средно образование или придобито право за явяване на държавни зрелостни изпити за завършване на средно образование.

Дни на отворените врати за кариерно развитие във ВМА

Време за прием на документи за кандидатстване: 22.02.-20.03.2024 г., включително.

Необходими документи за кандидатстване:

- Заявление за кандидатстване (предоставя се от ЦПО към ВМА);
- Ксерокопие на диплома за завършено средно образование или служебна бележка, издадена от съответното училище, удостоверяваща, че кандидатът е придобил право за явяване на държавни зрелостни изпити за завършване на средно образование;
- Ксерокопие на лична карта;
- Ксерокопие на свидетелство за управление на моторно превозно средство, категория „В”;
- Медицинско свидетелство, издадено от личния лекар със заключение, че обучението по професията „Парамедик” за кандидата не е противопоказно;
- Служебна бележка, издадена от психодиспансера по местоживеене на кандидата;
- Актуална цветна снимка, паспортен формат, 3,5 см на 4,5 см (три броя);
- Договор за обучение (предоставя се от ЦПО към ВМА);

- Писмено съгласие за обработка на лични данни (предоставя се от ЦПО към ВМА).

Заявлението се предоставя от ЦПО към ВМА и се попълва в стая №18, етаж 1 на ВМА, като към него се прилагат горепосочените документи.

В случай че кандидатите, заявили желание за обучение са повече от 12 (дванадесет), класирането и приемът ще се извършат на базата на решаване на писмен общообразователен изпитен тест, като за датата на явяване кандидатите ще бъдат предварително уведомени.

За повече информация: Сашо Георгиев, 02/ 92 25 865, e-mail: sashogeorgiev@vma.bg и Мариета Якова, 02/ 92 25 106, e-mail: yakova@vma.bg.

Последвайте канала на

Владимир Василев
967 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 10:45

4
❤️ Г­о­р­­­е­­­щ­­и­ ­­­м­о­м­­и­ч­­е­­т­­­а­­­ ­­в­и­­­ ­­о­­ч­а­­­к­в­­­а­­­т ­-­­ X­1­­8­.­­F­­U­­N

2024.02.08 | 16:31

3
тоя манекен прилича на началника на академията

2024.02.08 | 11:52

2
кога ще отпаднат таксите за държавна поръчка!?!?!?! ТАКСЕ ПАРАМЕДИК 650 ЛВ НА СЕМЕСТЪР!?!?! ТАКСА МЕДИЦИНА 550 ЛВ НА СЕМЕСТЪР !?!? СМЕШНИ СТЕ !!! ВСИЧКО ПРЕВЪРНАХТЕ В ТЪРГОВИЯ
Емѝ...патриот анален съм -МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2024.02.08 | 11:39

1
Братя...не сте много тука във форума но на Украйна и трябва помощ. Хайде към фронта. Да помагаме на киевските евроатлантици. Знам че сте смели хора които са готови да умрат за Америка. Нали така пишеме по коментарите? Утре в 10 вечерта ви чакам на Нос Калиакра. От там ще потеглим с гумените лодки подарени на българският военно морски флот от САЩ, и ще ударим омразните руснаци в гръб през Крим! Тази изненадваща атака ще шашне руснаците и те ще дислоцират силите от Авдеевка в нащо направление и така ще дадем глътка въздух на ВСУ! Не забравяйте да минете през сексшопа да си вземете оръжия и други артикули от първа необходимост. Чакам ви!!!

Добави коментар

Водещи новини