Хинков е в "Пирогов" в търсене на овладяване на ситуацията

  • 11 декември 2023 14:06

  • 1926
  • 1
Хинков е в "Пирогов" в търсене на овладяване на ситуацията
© Булфото (архив)

След седмица на напрежение по оста "Пирогов" - Министерство на здравеопазването, министър Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на е на среща в най-голямата спешна болница. Там той разговаря с представители на медицинския състав на лечебното заведение.

Разговорите все още не са приключили. Министърът на здравеопазването пристигна в "Пирогов" малко преди 12:30 ч. 

До срещата се стигна след размяна на покани между здравното министерство и "Пирогов". От болницата заявиха, че ще заявят иск срещу Хинков заради уронване на престижа на лечебното заведение с неговите твърдения, че болницата работи на 30 млн. лв. загуба.

Отстраняването на шефа на лечебното заведение Валентин Димитров бе стопирано, след като той подаде жалба. Казусът с "Пирогов" бързо придоби и политически оттенък, предаде bgonair. 

От ГЕРБ заявиха, че с уволнението на директора ПП-ДБ изчерпват допълнително доверието в себе си.

Медиците от "Пирогов" са поканили министър Хинков на среща

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1926 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.11 | 14:56

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини