Десетки дариха кръв на "Щедрия вторник" във ВМА

  • 28 ноември 2023 15:11

  • 360
  • 1
Десетки дариха кръв на "Щедрия вторник" във ВМА
© ВМА

28 ноември е международният ден на щедростта, станал известен в целия свят като "Щедрия вторник". А акцентът е върху даряването за любима кауза.

Това е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта. Ден, в който обединяваме усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи, коментираха от Фондация Bcause, по чиято инициатива днес във Военномедицинска академия (ВМА) бе организирана кампания за безвъзмездно кръводаряване.

Близо 30 души се включиха в акцията, като имаше и дарители, извън нея.

За нас насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е мисия. Затова и периодично организираме акции под наслов „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, коментира д-р Красимира Терзиева от Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Свещеници дариха кръв във ВМА

Кръводаряването променя живота на хиляди пациенти на ВМА всяка година. Нуждите са ежедневни – за различни тежки операции, за пострадали при пътни инциденти, за пациенти с онкологични заболявания и други.

Д-р Терзиева отчете, че през последните години се наблюдава ръст на безвъзмездните кръводарители във ВМА, а мобилните екипи не са сприрали работа дори и по време на пандемията.

Извън акциите „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. За допълнителна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
360 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.28 | 16:19

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини