Лекари от ИСУЛ и „Майчин дом” спасиха живота на 74-годишна с двойна операция

  • 10 юли 2023 23:16

  • 31495
  • 0
Лекари от ИСУЛ и „Майчин дом” спасиха живота на 74-годишна с двойна операция
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Сложна интервенция, при която едновременно беше отстранена ингвинална херния и беше направена реконструкция на тазовите органи заради инконтиненция (изпускане на урина) върна нормалния живот на 74-годишна жена от София.

Тя беше извършена от съвместен екип между лекари от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и СБАЛАГ „Майчин дом”. Любопитното в случая е, че това е вторият случай, в който лекари от двете болници обединяват усилия, за да спестят още една операция и допълнителни страдания на пациентка.

Възрастната жена постъпва в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ с оплаквания от подутина и болка в коремната област. По време на прегледа тя съобщава на д-р Димитър Пейчинов, че от седем години страда от инконтиненция (хронично изпускане на урина). Причината е усложнение след отстраняване на матката преди години.

Отстраниха тумор от носа на тийнейджър в Пловдив

По време на подробните изследвания д-р Пейчинов установява, че столичанката е с ингвинална херния, която трябва скоро да бъде оперирана, тъй като крие опасност от заклещване. След проведен консилиум с АГ специалиста д-р Славов, двамата вземат решение да оперират заедно -  д-р Славов да отстрани дефекта на влагалището, а д-р Пейчинов да премахне хернията.

Така, само с една интервенция и анестезия се решава проблемът на пациентката, чиято възраст е рискова за две отворени коремни операции и две анестезии, съобщава БТА.

Операцията премината успешно и след 2-дневен престой в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ жената е изписана за домашно лечение. Възстановяването ще продължи около месец.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
31495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини