Христо Алексиев: Можем да имаме медицински хеликоптери до месец-два

  • 08 юли 2023 10:42

  • 1203
  • 0
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Абсолютно всичко е готово България да има спешна медицинска помощ по въздуха в рамките на месец или два максимум. Това заяви бившият служебен транспортен министър, а сега секретар на президента по икономически политики Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни в ефира на бТВ.

Той не е разбрал какви са доводите на новия транспортен министър Георги Гвоздейков за медицинските хеликоптери. Редовното правителство не е запознато какво е направено и какво не от служебното правителство, посочи Алексиев.

"Това не е просто грешно управленско управление, а грях към пострадалите хора, които могат да бъдат спасени", каза той в отговор на думите на сегашния транспортен министър, че няма да бъде сключен договор за медицинските хеликоптери и че Държавният авиационен оператор не може да обслужва самите медицинските хеликоптери.

Първият медицински хеликоптер ще дойде до края на годината

Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни уточни, че има площадки за кацането на хеликоптерите, има екипажи, които да обучават българските и ние казваме на хората да чакат до 2026 г. "И тук има война - война по пътищата, Ако стане инцидент на АМ "Тракия", отдалечен от населените места, ще трябва много време на линейката да отиде и да се върне", каза Алексиев. 

Той коментира и посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България, като оцени срещата като много полезна.

"Помощта към Украйна не е само военна, а и хуманитарна и диверсификация на енергийните източници. Нормално е по някои тема да няма разбирателство", каза Алексиев, визирайки спора между българския президент Румен Радев и Зеленски относно военната помощ.

"Нашето предложение беше използвайки договора, който служебното правителство сключи с „Боташ“ за достъп до техни терминали, тоест до терминалите за втечнен газ, да използваме това споразумение и България да снабдява през нейната газопреносна мрежа и през тази на Румъния Украйна с допълнителни количества природен газ с неруски произход“, каза още Алексиев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1203 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини