"Пирогов" започна нова кампания за кръводаряване

  • 23 март 2022 18:29

  • 327
  • 0
"Пирогов" започна нова кампания за кръводаряване
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Болницата "Пирогов" стартира кампания по безвъзмездно кръводаряване за своите пациенти, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Всички желаещи, които искат да помогнат на болницата, могат да дарят кръв между 24 и 31 март в Националния център по трансфузионна хематология: София, ул. "Братя Миладинови" 112, в работното време на центъра, от понеделник до петък - между 8:00 и 18:00 часа, с прекъсване между 12:00 и 13:00 часа. Важно е изрично да се отбележи, че даряването на кръв е в полза на „Пирогов“.

Кампанията, в полза на най-голямата спешна болница в страната, се провежда под наслова "Стани нечий герой!", с подкрепата на Националния център по трансфузионна хематология и Българската организация за доброволно кръводаряване. За да можем да оказваме навременна помощ на тежко пострадали пациенти, в болницата "Пирогов" се нуждаем всекидневно от кръв и кръвни продукти. През 2021 г. в лечебното заведение са използвани 1300 литра еритроцитен концентрат, 635 литра плазма и 300 сака тромбоцитен концентрат. Всеки кръводарител, независимо от неговата кръвна група, е значим, защото помага най-малко на двама болни, посочват в съобщението от "Пирогов". 

Всеки в добро здравословно състояние, на възраст между 18 и 65 години, може да се включи в инициативата за пациентите на "Пирогов".

227 кръводарители се включиха в кампанията на "Пирогов"

Константин Тодоров
327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини