Осигуряват допълнителни педиатрични COVID легла в Хасково

  • 20 януари 2022 16:23

  • 421
  • 3
Осигуряват допълнителни педиатрични COVID легла в Хасково
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

За последното денонощие са разкрити две допълнителни COVID-19 легла в детското отделение на МБАЛ-Хасково, като има готовност да се разшири обхватът при необходимост. Това съобщи след извънредно заседание на Областния кризисен щаб в Хасково директорът на най-голямата болница в областта д-р Георги Гелов, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

При капацитет досега 10 легла, хоспитализираните са 11 и са в средно тежко общо състояние. Напливът е сериозен, а нашето отделение е единственото за лечение на деца с коронавирус в региона, коментира д-р Гелов.

COVID-19 в България: Ето кои градове водят по заразени

От 17 до 19 януари положителни за коронавирус в Хасковска област се оказаха 132 ученици и педагогически и непедагогически персонал, посочи директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Соня Димитрова. По думите ѝ обаче от 279 определени за COVID-19 легла в болниците в областта 107 са свободни.

Към днешна дата общо 65 паралелки на училища в областта са в обучение от разстояние в електронна среда. Днес се чака предписание за още 5 паралелки, отбеляза началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Веселина Павлитова. Щабът е взел решение при отсъствие на занятия по здравословни причини на над 30 процента от възпитаниците в дадено училище, с образователното министерство да се съгласува дали да се премине към ротационно обучение или от разстояние.

Друго предложение е преустановяване на плановия прием и операции с изключение на онкоболни и родилки, допълни д-р Димитрова.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
421 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.20 | 17:47

2
В своя Седмица 42 „Доклад за наблюдение на ваксините срещу COVID-19“, Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство признава на страница 23, че „Нивата на N антитела изглежда са по-ниски при хора, които се заразяват след две дози ваксинация“. Така че нека гледаме как „истинската“ пандемия започва сега! Правителството на Обединеното кралство призна, че след като сте били ваксинирани двойно, никога повече няма да можете да придобиете пълен естествен имунитет срещу варианти на Covid – или евентуално към друг вирус. В дългосрочен план ваксинираните са много по-податливи на всякакви мутации в шиповия протеин, дори ако вече са били заразени и излекувани веднъж или повече. Неваксинираните, от друга страна, ще придобият траен, ако не и постоянен имунитет към всички щамове на предполагаемия вирус, след като са били заразени по естествен път с него дори веднъж.

2022.01.20 | 17:48

3
Първите застрахователни компании се отдръпват, защото пред тях идва огромна вълна от искове. Антъни Фаучи потвърждава, че PCR тестът не може да открие живи вируси. Антъни Фаучи потвърждава, че нито тестът за антиген, нито PCR тестът могат да ни кажат дали някой е заразен или не!!! Това обезсилва всички основи на така наречената пандемия. PCR тестът беше единствената индикация за пандемия. Без PCR-ТЕСТ няма пандемия
Умник Гюро

2022.01.20 | 17:43

1
Абе, аланкоолувци, не разбрахте ли вече, че по света започна масова де-ваксинация. Отпадат зелените сертификати, маските и затварянето по домовете... Български феодали: проверете си календара и часовниците. Бесилките по уличните стълбове ви очакват!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини