Лекар: Идеята за детска болница към МБАЛ „Лозенец” е добра

  • 09 декември 2021 08:05

  • 837
  • 3
Лекар: Идеята за детска болница към МБАЛ „Лозенец” е добра
© Кадър Nova

Идеята детската болница да е част от правителствена е добра, защото тя поставя един основен проблем – комплексността на детското обслужване. Всички сме единодушни, че трябва да има изцяло нова детска болница. Вариантът да бъде в карето в на Правителствена болница е добър. Това заяви д-р Благомир Здравков в студиото на сутрешния блок на NOVA.

По думите му е проблем, че необходимостта на болницата не е била декларирана от предишни ръководства: „Нашата образна диагностика е от първо ниво. Налага се децата да бъдат трансферирани в различни лечебни заведения“.

Според него трябва да се стъпи на добър анализ за текущите нужди и материалната обезпеченост. Основен въпрос е дали правителствена болница може да поеме нуждите на педиатрията: „Това осмисля в най-голяма степен необходимостта“.

Проговори лекарят, борил се за живота на 5-годишното дете, починало от менингит

Идеята за вливане на дружества е, за да реши проблема с комплексността: „Важно е да не се случи така, че родителите и децата да не знаят къде да отидат“.

Той съобщи, че обозримият срок за изграждане на детска болница е 5-6 години. Освен изграждането на детска болница според д-р Здравков е важна цялостната политика по детско здравеопазване, защото „то сега е избутано в ъгъла“.

Теодора Александрова
837 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.12.09 | 08:53

1
Как 5,6 години бе. Да не строите нов Град????

2021.12.14 | 21:19

3
Е ти пък,ще усвояват....
ПЛАТЕНО

2021.12.14 | 19:45

2
докторче Бъдещето е на децата но като станат на 40 и трябва да им се имплантират органи ТРЯБВА ДА ИМА КЪДЕ освен това студентите трябва да имат болница защото това е бъдещето на здравеопазването КОЙ ИСКА ДА УНИЩОЖИ БОЛНИЦАТА това е въпроса ами радю чорапето

Добави коментар

Водещи новини