Белодробната болница във Велико Търново търси медицински сестри, обещава високи заплати

  • 23 ноември 2021 13:00

  • 603
  • 1
Белодробната болница във Велико Търново търси медицински сестри, обещава високи заплати
© Pixabay

Белодробната болница във Велико Търново търси медицински сестри срещу високо възнаграждение и гарантиран социален пакет, съобщиха от лечебното заведение за БТА.

Обявената средна работна заплата за длъжността е 2650 лева, а основната стартова заплата е 1000 лева, 1288 лева е добавката по Методиката за допълнително възнаграждение за лекари на първа линия в борбата с COVID-19. Предвидено е 360 лева допълнително брутно възнаграждение по чл. 5 от ЗБНЗОК. Заплаща се и клас прослужено време, както и всеки час наднормен труд. Ако медицинската сестра е с 15-годишен стаж, месечната й заплата достига 3000 лева, а 35 дни е платеният годишен отпуск. 

Специализанти спасиха от затваряне белодробната болница във Велико Търново

Преди няколко месеца чрез подобна кампания, гарантираща високо трудово възнаграждение, но насочена към привличане на лекари, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Трейман" във Велико Търново започнаха работа шестима лекари, петима от които току-що завършили медицинските университети в Стара Загора, Варна, София и Ниш, коментира за БТА д-р Стела Денчева, управител на болницата. По думите й поне пет медицински сестри трябва да допълнят екипа на болницата, за да се гарантира качествената здравна грижа.

Общинската белодробна болница "Д-р Трейман" е единственото специализирано лечебно заведение в областта, което оказва висококвалифицирана пневмо-фтизиатрична медицинска помощ без прекъсване. "Ние сме единствените на територията на цялата Великотърновска област, които приемаме пациенти без COVID-19, но с белодробни заболявания - пневмонии, обостряния на ХОББ и астми, както и от туберколоза", посочи д-р Денчева и допълни, че това е причината за сериозната натовареност на персонала. 

Белодробната болница във Велико Търново остава без лекари

В момента в болницата са настанени девет души с туберколоза. Според нея нарастват случаите на болни от туберколоза, но заради ситуацията с COVID-19, те не са потърсили своевременно специализирана помощ и я търсят в напреднал стадий на болестта, със сериозни увреждания. Само от началото на този месец има нови четири случая на пациенти с туберколоза, потърсили помощ в лечебното заведение, отбеляза тя.

В обособена част в сградата на болницата има консултативен център и отделение за пациенти, заразени с коронавирус, но мерките за дезинфекция, ограничаване на потоците и контрол са "драконовски", така че няма опасност от заразяване посочи д-р Денчева. Тя подчерта, че всеки човек, който има белодробни проблеми трябва да потърси навременна и адекватна лекарска помощ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
603 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Стеболов

2021.11.24 | 02:54

1
ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

Добави коментар

Водещи новини