Специализанти спасиха от затваряне белодробната болница във Велико Търново

  • 02 януари 2021 11:50

  • 1352
  • 2
Специализанти спасиха от затваряне белодробната болница във Велико Търново
© getty images

Лекари специализанти, които дават платени дежурства, спасиха от затваряне белодробната болница във Велико Търново, в която не достигат медици за Covid отделенията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Белодробната болница „Д-р Трейман“ във Велико Търново имаше опасност да спре работа след Нова година, заради болни медици и лекари, подали предизвестия за напускане. В лечебното заведение, където освен Covid болни, се лекуват и пациенти с туберкулоза и други с неспецифични белодробни заболявания, бяха останали само двама лекари. 

„Ситуацията в момента е една идея по-добре, от колкото беше преди Нова година, благодарение на няколко колеги специализанти от частната кардиология и един колега от онкологията. Поне до 15 януари сме решили проблемите. За нещастие, напусналите колеги не се връщат. Нови кандидати, които да започнат работи при нас, също няма“, заяви управителят на белодробната болница д-р Стела Денчева.

Белодробната болница във Велико Търново остава без лекари

За да привлече кадри, с които да бъде решена кадровата криза, лечебното заведение плаща на външните медици по 120 лева за всяко нощно дежурство и по 95 лева за дневно. 

9 са пациентите в белодробната болница, но се очаква увеличение.

„Много се притеснявам какво ще се случи след Коледните празници, имаше отново доста събирания. В края на краищата януари и февруари са месеците на грипа, той започва да се появява, което означава, че ще имаме проблеми“, посочи д-р Денчева. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1352 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хубаво, ама

2021.01.02 | 15:47

1
въпросът е искаш ли да те лекува недоквалифициран "лекар" без опит. щот некой път е по-добре да умреш по-бързо, отколкото да паднеш на такива в ръцете. по-малко се мъчиш.

2021.01.02 | 16:40

2
глупак

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини