Нов дом на ужасите у нас: Вълна от сигнали за съмнителни грижи с фатален изход

  • 12 ноември 2021 20:48

  • 9009
  • 2
Нов дом на ужасите у нас: Вълна от сигнали за съмнителни грижи с фатален изход
© Кадър: Нова телевизия

Мъж на 77 години, настанен в дом за възрастни хора във Варна, почина в болница, а близките му се съмняват, че той е бил подложен на насилие, съобщава Нова телевизия.

Пенсионерът бил настанен в дома от семейството след лечение в болница. След настаняването му обаче семейството остава без никаква връзка с него. По думите на дъщерята Невяна Петрова, персоналът в дома е отказал информация и съдействие. 

Домът за стари хора в Драгалевци: Къщата на ужасите, по цял ден ехтят писъци

"На 26 октомври, след 8-дневен престой в болница, където беше на хемодиализа заради бъбречни проблеми, настанихме баща ми тук в дома за възрастни хора. Беше стабилен и контактен. Той имаше нужда от специално лекарство, което да му се дава всекидневно и да бъде наблюдаван. Още на следващия ден информация ни беше отказана. Винаги когато искахме да говорим с него - казваха, че спи или буйства", обяснява Петрова.

Затова близките са потърсили помощ от полицията. В крайна сметка мъжът е бил изведен от дома, но в критично състояние, закаран е в болница, но за съжаление е починал.

Близките се съмняват, че над него е упражнено насилие и че е бил упояван. Те са подали жалба в прокуратурата.

Очаква се експертизата от извършената аутопсия.

От хосписа не пожелаха да коментират. Проверка на Агенцията за качество на услугите е установила редица нарушения. 

След репортажа заваляват множество сигнали за идентични случаи на "грижа" от същото място.

Този път става въпрос за 76-годишна жена, която влиза в дома в сравнително добро здраве, а след 8-дневен престой там е съобщено на близките, че е починала.

„На 13 октомври майка ми бе настанена тук с деменция. От управата на хосписа ни казаха, че всичко ще бъде наред. След около час позвъних на майка ми и тя ми разказа, че в дома не се случват нещата, които си мислим”, разказва дъщерята на починалата жена.

„Майка ми бе в добро състояние и се обслужваше сама, когато постъпи в хосписа. В повечето случаи, когато се опитвахме да се свържем с нея – нямаше отговор”, добавя дъщерята.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9009 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
стефан

2021.11.12 | 23:26

2
Защо се допускат такива злобни твари да работят там???
Koko

2021.11.12 | 22:10

1
Samo kato gledam fizionomiite na tija deto ,,obsluzvat,, doma-da pazi Gospod ot izrodkini

Добави коментар

Водещи новини