Увеличен е броят на леглата за пациенти с коронавирус в МБАЛ-Добрич

  • 05 ноември 2021 09:48

  • 191
  • 0
Увеличен е броят на леглата за пациенти с коронавирус в МБАЛ-Добрич
© Getty Images/Guliver

Във връзка с увеличаващия се брой пациенти с COVID-19 директорът на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Добрич д-р Светла Ангелова е издала Заповед № РД-01-1296/04.11.2021 г., с която се увеличава броят на леглата за лечение на пациенти с коронавирус в МБАЛ-Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Добрич.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Заповедта е в сила от вчера - 4 ноември. Целият капацитет на Отделението по анестезиология и интензивно лечение е вече с 8 легла за лечение на пациенти с COVID-19. Броят на леглата за неусложнени пациенти се увеличава на 65. Към момента със заповедта се запазва непроменен броят на легла в COVID секторите в другите лечебни заведения в областта.

Разпоредени са по-строги противоепидемични мерки на територията на цялата страна. Всички институции, имащи отношение към спазване на мерките, извършват проверки. За пореден път апелът на медиците е хората, които все още не са се ваксинирали, да го направят, за да защитят себе си и близките си. Специалистите също горещо препоръчват да се спазват противоепидемичните мерки и въпреки хубавото време да се ограничават контактите, да се спазва дистанция и да се носят предпазни медицински маски.

След поредния COVID рекорд: Ето кои градове водят по заразени

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
191 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини