Разкриват още 70 интензивни легла в София

  • 27 октомври 2021 16:49

  • 725
  • 3
Разкриват още 70 интензивни легла в София
© Getty Images/Guliver

Още 70 интензивни легла ще бъдат разкрити в столични болници, обяви заместник здравният министър Димитър Петров, цитиран от БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28844

Обмисля се командироването на лекари от страната, които да помогнат в лечението на пациенти с коронавирус. Те ще са от области в страната, където има по-малка заболеваемост, както и от болници, където натоварването не е толкова голямо. 

Към този момент в София има недостиг само на интензивни легла, с останалите все още няма проблем, увери Петров: "Въпросът е има ли някакъв вариант болници, които нямат COVID легла, да командироват в болници, които имат, тъй като в някои по-малки болници безмислено се отварят по две-три легла. Всички лекари вече имат опит с лечение на COVID, които са работили, има навсякъде такива. Въпросът е с реаниматорите. Има още легла, но очакваме следващите дни те да свършат. Затова целта е да се увеличат още повече".

COVID легла има в акушеро-гинекологичните болници в София, но те не могат да се използват за всички нуждаещи се, допълни Петров. 

Заместник-министърът, столичното РЗИ и директорите на всички болници в София, където се лекуват пациенти с COVID, обсъждат ситуацията в столицата.

Д-р Хасърджиев: Истинската COVID епидемия настъпва сега в България

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28844

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
725 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар

2021.10.27 | 18:51

3
Персонал няма в болниците!Болните ще мрат
малееееее

2021.10.27 | 18:04

2
Тези гении искат да командироват лекари от провинцията. Ало, то такива нема. И то нема благодарение на 30 г. ви грижи!
ХХХ

2021.10.27 | 17:33

1
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

Добави коментар

Водещи новини