Д-р Хасърджиев: Истинската COVID епидемия настъпва сега в България

  • 27 октомври 2021 16:37

  • 4159
  • 6
Д-р Хасърджиев: Истинската COVID епидемия настъпва сега в България
© Getty Images/Guliver

"Не беше научен никакъв урок от досегашните COVID вълни". Това мнение изказа пред БНР д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28770

Според него се подценява ситуацията и властите са бездействали през двете години на COVID пандемията: "Не бяха предприети необходимите мерки и действия, за да не стигаме до тази национална катастрофа". 

По думите му истинската COVID епидемия настъпва сега в България:"В момента сме в пъти по-тежка ситуация, отколкото в началото на кризата, защото икономическите резерви на страната са изчерпани. Това е и причината държавата да не обявява пълен локдаун, защото не може да си го позволи - в продължение на две години тя събира много по-малко данъци, защото бизнес няма. Държавата отново е длъжна на българските граждани".

Д-р Хасърджиев смята, че причините за разделението на обществото се дължи на невежо водена целенасочена дезинформирана кампания от страна на българските институции.

Той изтъкна, че никой не е потърсим мнението на пациентските организации, за да чуе какво мислят за ситуацията: "Системата е безпомощна и не е успяла да обясни на хората и да повиши доверието им във ваксините. Няма такъв прецедент, описан в световната научна литература, в който за толкова кратък период да бъде приложена ваксина на такава огромна маса хора. Това не беше обяснено. ... Когато властта е безсилна, се прилагат тези рестриктивни мерки, които още повече не се разбират от хората", каза още председателят на Националната пациентска организация. 

Според него незабавно трябва да бъде взето решение от здравните власти да се изведат всички дейности от болниците, които могат да се осъществяват в дома на пациента.

Стойчо Кацаров потвърди: Ако мерките не дадат резултат, ни чака локдаун

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28770

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
4159 6

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 6

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.10.27 | 17:48

6
ДоФторе, кой ти... сра в гащите:)))?!?

2021.10.27 | 17:39

5
Айде още един малоумник...
ХХХ

2021.10.27 | 17:34

4
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

2021.10.27 | 17:21

3
Трябваше да пуснете вируса март 2021 без локдаун, епидемичният взрив е 2-3 седмици. С това разтакаване, игра на нещо наречено пандемия, мултиплицирахте жертвите. При две годишна експозиция имаме 4-6 пъти повече жертви от единичен пик. Справка САРС-1. Затворите ли пак, продължаваме агонията и времето за експозиция на вируса.
Джипко Бибитков

2021.10.27 | 16:54

2
ДАЛИ ЩЕ СМЕ ЖИВИ ЗА ДА ВИДИМ, ДАЛИ ЩЕ ЗАРАБОТИ С ПЪЛНА СИЛА НАПИСАНОТО НА СГРАДАТА НА ПАРЛАМЕНТА - "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА" И ТО В ДОБРИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА?
Джипко Бибитков

2021.10.27 | 16:51

1
ЩЕ ИМА ЛИ ПЪЛЕН ЛОКДАУН ДА МАЙ 2022?

Добави коментар

Водещи новини