Слаб интерес затвори ваксинационния пункт в Дупница

  • 24 октомври 2021 14:32

  • 3105
  • 3
Слаб интерес затвори ваксинационния пункт в Дупница
© gettyimages

Ваксинационните пунктове към РЗИ в Кюстендил и в Дупница работят през почивните дни от 9:00 до 13:00 часа.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31540

В областния град се имунизират десетки, в Дупница обаче в неделя пунктът затвори заради слаб интерес. Сред кюстендилци се забелязва повишен интерес към ваксинирането, казаха от дежурния екип тази сутрин.

Ето къде може да се ваксиниранете днес!

Не е така обаче в Дупница.

„В неделя нямаше желаещи и ние отказахме. Не може да отвориш флакона и да го изхвърлиш. Като го извадиш, вече са държавни пари, наши пари. Той работеше, но накрая се стигна дотам, че двама души я дойдат, я не, изваждат се флаконите и се бракуват, защото те не могат да стоят навън. Хората не могат да чакат половин час да се темперира и оттам тръгна проблемът. Затова в неделя решихме, ако има засилена активност, не е проблем да го пуснем“.

Същевременно завеждащият Спешен център - Кюстендил д-р Албена Рапатинска посетила Спешното в Дупница. Тя призовала работещите да се ваксинират в срок от една седмица. Ако не го сторят, няма да бъдат пускани в неплатен отпуск, каквито коментари вървят в града, коментират от ваксинационния пункт пред БНР.

Работещите в Спешен център имат възможност, ако не желаят да се ваксинират, да си правят антигенни тестове, преди да идват на работа. В този случай обаче те на всяка смяна ще трябва да плащат по 20 лв. за тест.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
3105 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кек

2021.10.24 | 16:28

3
Умник Гюро, не се ваксинирай и умри нямаш полза на обществото
Умник Гюро

2021.10.24 | 16:24

2
Ваксините израждат човешката ДНК. Ваксините произвеждат шипен протеин, който унищожава имунната защита на тялото и води до отказ от функциониране на жизнено важните човешки органи. Ваксинираните хора ще умрат бавно и мъчително в следващите 5 години. А техните убийци са освободени от всякаква отговорност чрез подписа на жертвите.

2021.10.24 | 15:15

1
Дупничане чекат тиквата да им донесе Астра Зейнека.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини