Новият директор на Александровска болница: Болницата е в критично финансово състояние

  • 25 юли 2021 09:00

  • 13355
  • 9
Новият директор на Александровска болница: Болницата е в критично финансово състояние
© Нова телевизия

В момента тече одит, но излизат някои доста фрапантни неща. Назначавани са хора със странни възнаграждения, без някои от тях изобщо да са осъществявали някаква дейност. Има един човек, например, който работи и като шофьор, и като куриер на половин работен ден, а взима заплата, която е по-висока от началника на транспорта, който пък е на пълно работно време. Това разкри в сутрешния блок на Нова телевизия новият изпълнителен директор на Александровска болница д-р Атанас Атанасов.

Той посочи, че новото ръководство на лечебното заведение е срещнало сериозен хаос в работните процеси, включително при ваксинациите срещу COVID-19 и издаването на ваксинационни сертификати. Според д-р Атанасов отговорност би трябвало да се търси от предходните изпълнителни директори.

Не сме установили рекордни заплати, но има известни дисбаланси по отношение на брутните възнаграждения. Има разлики в заплатите от порядъка на 7-8 пъти. Такава сериозна разлика е притеснителна, поради което ще проверим дали е обоснована подобна разлика, допълни още той.

Новият директор на "Александровска" с обръщение към лекарите и пациентите

Друго нещо, което направило впечатление на новото ръководство, е как само в рамките на половин година просрочените задължение на болницата са нараснали с над 20 млн. лева, за което също е назначена проверка.

Болницата е в критично финансово състояние, но ще намерим някакво решение. Първо ще прекратим всички неизгодни договори, да предоговорим други, ще разработим цялостна програма, в която да заложим увеличение на приходите, ще обвържем възнагражденията на персонала с конкретния принос на всеки работещ. В момента разработваме и инвестиционна програма, в която залагаме инвестиции с максимална възвръщамеост и срокове за изпълнението им, обясни планът за спасението на лечебното заведение д-р Атанасов.

В заключение той предупреди, че до фалит на болницата може да се случи, ако не бъдат предприети никакви мерки.

КПКОНПИ разследва проф. Буланов от "Александровска" за конфликт на интереси

Аз съм сигурен, че няма да се стигне дотам. Най-голямото богатство на тази болница са хората, които работят в нея, каза на финала началникът на Александровска болница.

Владимир Василев
13355 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2021.07.28 | 15:10

9
. Имаше назначени 2 попа да обслужват параклиса.

2021.07.25 | 12:47

8
ЧЕРВЕНИТЕ СВИНЕ СЕ ОГОЯВАТ С ТЕЛАТА НА ОПОНЕНТИТЕ СИ СПРАВКА ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ БЕЛЕНЕ.ЗА СВЕДЕНИЕ НА СВИНЯТА НА ГЕРГОВ АПОСТОЛА Е ПРЕДАДЕН ОТ ПРАДЯДОТО НА ЛУКАНОВ ПО УКАЗАНИЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ И ОБЕСЕН ПО НАСТОЯВАНЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ В СОФИЯ,ТЫ КАТО Е РАЗБРАЛ,ЧЕ СЪПОДВИЖНИЦИТЕ МУ ОРГАНИЗИРАТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО МУ. "БАЮ ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА,БОТЬОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА,КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" ВАСИЛ ЛЕВСКИ.РУСКИЯТ ПЕДЕРАСТ ИГНАТИЕВ Е БИЛ ТОГАВА ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ С ПРИВИЛЕГИЯТА НА ВЕЛИК ВЕЗИР=НА ПРЕМИЕР. СЪС СВОЙ АГЕНТИ-РУСКИ ПОДЛОГИ РАЗРУШАВА ОРГАНИЗИРАНАТА СЪПРОТИВА И ПО КЪСНО ПРОВАЛЯ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА ЗАМЕНИ ТУРСКОТО С РУСКО РОБСТВО,КОЕТО Е "ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ"ХА,ХА,ХА...СЛЕД ВЕК И ПОЛОВИНА РУСКО РОБСТВО БОРИСОВ ПОДГОНИ РУСКИ ШПИОНИ И РУСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИВЕРСАНТИ И ПУТЬО ПРАТИ КГБ СПЕЦИАЛИСТА ПО ПРЕВРАТИ МУТРАФОНОВА ДА ВЪЗСТАНОВИ НА СТО ПРОЦЕНТА РУСКОТО РОБСТВО В ПРЕЗРЯНАТА ЛАЙНЯНА ЗАДУНАЙКА И ВЕЧЕ СМЕ СЛАЙНЯНИ И ПРЕЗРЯНИ КАТО РУСКИТЕ ГНУСНИ КАНИБАЛИ... ДИМИТЪР БЛАГОЕВ: "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) ,КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ТОЛКОВА,КОЛКОТО РУСИЯ".ТУРЦИТЕ И ТЕ ЯКО ЛИЖАТ ОСРАНИЯ ПУТЬОВ ГЪЗ,НАЛИ ГИ ТУРИ НА ВЛАСТ ДА МУ СЛИЖАТ...

2021.07.25 | 09:19

2
НОВИЯ ДИРЕКТОР ВЕЧЕ Е УСПЯЛ ДА ИЗТОЧИ БОЛНИЦАТА

2021.07.25 | 10:30

7
Пак ли ти нали вече писа тролче

2021.07.25 | 09:20

3
При ГЕРБ беше в добро състояние, но за два месеца служебно правителство състоянието стана критично.

2021.07.25 | 10:29

6
Ха ха кой ще ти повярва?

2021.07.25 | 10:17

5
То само тя да беше крале се е зверски
Бозурко конунистически

2021.07.25 | 09:47

4
Не ти вярваме! Лъжеш!

2021.07.25 | 09:13

1
Така действат герб източват всичко а после взимат кредити нали бунаците от България ще ги връщат.

Добави коментар

Водещи новини