Безплатни ортопедични прегледи за деца организират в болница "Пирогов"

  • 23 юли 2021 14:13

  • 291
  • 0
Безплатни ортопедични прегледи за деца организират в болница "Пирогов"
© Pixabay

Утре и в неделя специалистите от Отделението по детска ортопедия и травматология в болница "Пирогов" ще преглеждат деца с вродени нарушения в опорно-двигателния апарат, с проблеми, възникнали в хода на растежа или с усложнения вследствие на претърпян инцидент, съобщиха от болницата.

Децата трябва да бъдат записани предварително - на тел.: 02/ 9154492, напомниха от лечебното заведение.

Препоръчително е родителите да носят предходни изследвания и епикризи.

В столична болница ще се извършват безплатни прегледи за деца

"Отделението по детска ортопедия на "Пирогов" е най-натоварената спешна структура за деца в столицата и в страната. Това гарантира богат опит в лечението на усложнения след травми, болки, плоскостъпие, неправилна стойка, сколиоза, деформации и проблеми на развитието", посочват от болницата.

„Напоследък наблюдаваме увеличаване на случаите на деца с усложнения след травми, туморни образувания и заболявания, чийто симптоми са били пренебрегвани дълго време. Явно страха от COVID-19 действително се е отразил на профилактиката, което е особено рисково, когато говорим за развитието при децата”, обясни доктор Николай Цуцумански, началник на Отделението по детска ортопедия и травматология към УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”.

Целта на специалистите на „Пирогов” е осъществяването на ранна диагностика, лечение и профилактика на неглижирани проблеми, които в хода на растежа могат да предизвикат болки, физически затруднения или психо-емоционален дискомфорт.

Мая Йорданова
291 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини