Лекари от "Пирогов" все пак отиват на протест пред Президентството тази вечер

  • 22 юли 2021 17:09

  • 1894
  • 5
Лекари от "Пирогов" все пак отиват на протест пред Президентството тази вечер
© bulphoto (архив)

Протестите на лекарите от „Пирогов“ спират, реши ръководството на лечебното заведение, съобщиха от пресцентъра.

Решението за прекратяване на протестните действия е взето, след проведената среща на началници от болницата, синдикати, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров и здравния министър д-р Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има. Медици от болницата обаче са категорични, че няма да се съобразят с решението на ръководството и ще излязат на планирания протест пред сградата на Президентството в 18:00 часа.

Медиците от "Пирогов" прекратяват протестите

На него те ще поискат оставката на служебния здравен министър д-р Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има и на ръководството на НЗОК. Това обяви д-р Дияна Димитрова - лекар в мултипрофилното Спешно отделение на "Пирогов", цитирана от Дарик.

По думите ѝ протестът остава заради "обидата, която нанесоха на всички и най-вече на човека, който изнесе цялата пандемия на раменете си".

Димитрова е категорична, че част от лекарите не са удовлетворени от проведената среща със здравния министър в сряда. Според нея, на срещата е трябвало да бъде поканен и проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари.

"Защо трябваше да се играят тези циркове", възмути се д-р Димитрова и заключи: "Излезе, че вместо да наградят лекарите, които работиха по време на пандемията, те изсипаха цялата тази помия".

Дотук се стигна, след като миналата седмица от здравното министерство обявиха, че отстраняват проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари от поста началник на "Пирогов", заради нарушения за над 1 млн.лв. и над 400 "фиктивни" пациенти с грешни диагнози. Здравният министър д-р Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има обяви, че е един от тях. Проф. Балтов отрече да са извършвани нарушения, последваха и протести пред болницата в негова защита.

За тази вечер е обявен и протест пред сградата на Президентството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1894 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
боби

2021.07.23 | 16:19

5
Мизерни сте! Какво подкрепяте ??
BRAVO

2021.07.23 | 09:36

4
борете се докрай без вас неможе тоя глупак ще ни остави без лекари при следващата вълна и яко ще се мре
Да преброят участвалите

2021.07.22 | 17:32

3
в гешефтите на гейебраските маймуни от уволнената банда престъпници.
Цв

2021.07.22 | 17:29

2
Браво колеги! Покажете на тоя псрвдолекар и псевдо министър Кацаров да си събира багажа и антуража и да си ходи. Твърде много глупости сътвори! Мнение на голяма част от гилдията. Та той не е слагал лекарска престилка през живота си! Иначе е велик да си разчиства сметки, незнайно защо, най-вероятно от комплексарщина!
Боби

2021.07.22 | 17:24

1
Лекарите ако си мислят че на димитроградският селянин Мунчо му пука са в дълбока заблуда.

Добави коментар

Водещи новини