"Пирогов" затвори и последното COVID отделение

  • 18 юни 2021 11:22

  • 1887
  • 3
"Пирогов" затвори и последното COVID отделение
© УМБАЛСМ

УМБАЛСМ "Пирогов" закри и последното си  COVID-19 отделение. Това съобщиха от лечебното заведение. Медиците си пожелаха да не се налага да откриват отделението отново.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31983

В разгара на Втората вълна през ноември миналата година "Пирогов' преструктурира Втора клиника по ортопедия и травматология в поредното COVID-19 отделение. Начело застава доктор Снежа Бахарова.

”Лице в лице с тази зараза спасихме много хора. Някой не успяхме, но дадохме всичко, на което сме способни. Бяхме екип за пример", каза доктор Бахарова.

Екипът й пък посреща най-тежките случаи от цялата страна.

Снимка: УМБАЛСМ "Пирогов", фейсбук

По време на Третата вълна COVID-19 отделения в "Пирогов" стават с общо легла. Отделно реанимационни сектора се борят за живота на най-тежко болните.

”Благодаря на ръководството на болницата за пълната подкрепа. Дано няма Четвърта вълна. Но ако има, ние пак ще се справим. Пироговци са големи”, каза началникът на закритото отделение на деветия етаж в болницата.

Снимка: УМБАЛСМ "Пирогов", фейсбук

Още преди първите случаи на COVID-19 в България болница "Пирогов" и Клиниката по вътрешни болести са подготвени и през март 2020-та година успяват за часове да организират лечебната дейност така, че нито един нуждаещ се да не остане на прага на болницата.

Проф. Асен Балтов: Зелените коридори остават уикенда

А посланието на "Пирогов" е следното: Ваксините са обещанието, че няма да се наложи отново да постъпим по този начин зарди Алфа, Бета, Гама или Делта варианта на коронавируса.

”Пирогов” имунизира без почивен ден от 08:30 до 23:00 часа в делнични дни и до 17:30 в събота и неделя.

Директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов също изрази радостта си от закриването на отделението за лечение на коронавирус. И бе категоричен, че медиците са герои.

В "Пирогов" все пак остават 40 легла за COVID случаи.

Още по темата за коронавируса вижте и в това видео:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1887 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.06.18 | 13:22

3
Споко след два три месеца пак ще го отворят вместо Българина да се ваксинира джаса кючеци а на есен ще реве пред болниците че не го приемат.

2021.06.18 | 13:22

2
В държавата цари хаос и беззаконие, мутрите на Радев вилнеят из Родината....време да ги изметем завинаги!
мисля

2021.06.18 | 12:25

1
Този вирус ще мутира непрекъснато.Според мен-заради ваксинацията.Вирусът няма за цел да убие гостоприемника и ваксините го принуждават да се изменя за да оцелее.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини