Политиците да видят кошмара в детските отделения, призоваха от "За доброто"

  • 16 март 2021 11:41

  • 886
  • 1
Политиците да видят кошмара в детските отделения, призоваха от "За доброто"
©

Проект за доброто започна кампания Детски болници в България 2021. Нейната цел е да привлече вниманието върху лошите условия в детските болнични отделения.

"Снимките и свидетелските разкази на родители и кошмарите на децата им са огледалото, в което политиците трябва да се погледнат", споделят организаторите на кампанията.

"Искаме повече хора да видят какво е състоянието на детските болнични отделения в държава от ЕС през 21-ви век. Искаме да мобилизираме обществото за натиск върху парламента и изпълнителната власт, докато децата ни получат модерно здравеопазване в лечебна среда с адекватни грижи. Започваме кампанията точно в месеца на изборите, защото детското здравеопазване отсъства в предизборните програми и платформи на партиите и коалициите, които според социологическите проучвания ще формират следващото 45-о Народно събрание", уточняват още те. 

Шокиращо състояние на болнични стаи в "Свети Георги" възмути майките

Възмущението е от това, че в някои болници стаите са пълни с мухал, ръжда и паяжници допълват кошмарната гледка. Не са малко и случаите, когато родителите са принудени да спят на столове.

Децата са ни най-скъпи! Ето защо родителите настояват за модерна болница и ефективно лечение!

"Стресът от престоя в болница може да нанесе тежки поражения върху психиката на детето за цял живот. Лечебната среда отдавна е приета за световен стандарт в здравеопазването - средата може да ускори или да забави лечението. Може да разболее и децата, и възрастните. Ако като дете сте се ужасили от болницата, като възрастен ще отлагате до последно ходенето на лекар, дори да живеете в страна с уредена и хуманна здравна система", подчертават от "За доброто". 

Последвайте канала на

Novini.bg
886 1

Коментари 1

Добави коментар
Kimberlya18

2021.04.10 | 03:55

1
­­В­­и­­­ж­­­т­­­е­­­ ­м­о­­я­т­­а­ ­­­т­­и­й­н­­ ­­п­­у­­­т­­к­а­­­ ­­­-­­ ­­W­­W­­W­.­­­B­­G­1­7­.­­C­­L­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини