Проф. Балтов откри новото детско отделение в "Пирогов"

  • 01 март 2021 16:04

  • 348
  • 1
Проф. Балтов откри новото детско отделение в "Пирогов"
© Булфото, архив

Малките пациенти в най-голямата спешна болница в страната вече ще се лекуват в напълно обновено, високотехнологично, близко до тяхната среда отделение, похвалиха се от УМБАЛ "Пирогов".

"Когато преди две години създадохме Отделението по педиатрия в Пирогов от нула, ние вложихме душите и сърцата си", спомни си със сълзи на очите началникът му доцент Ирен Цочева.

Тя благодари на ръководството на болницата, на екипа си и на родителите на децата за подкрепата: "Заедно преминахме през тези, изпълнени с предизвикателства две години, верни на Мечтата си", каза тя.

С благословията на Негово Светейшество Неофит, патриарх български и митрополит софийски, службата по освещаването на Отделението беше водена от белоградчишкия епископ Поликарп, който подари на екипа на Педиатрията и икона на Св. Богородица.

"Щастлив съм да видя толкова млади и талантливи колеги", каза директорът на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" професор Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари.

В неделя той показа на министър-председателя Бойко Борисов и министъра на здравеопазването проф.Костадин Ангелов как изглежда Отделението по педиатрия след цялостното обновяване.

Децата са ни най-скъпи! Ето защо родителите настояват за модерна болница и ефективно лечение!

"Надявам се съвсем скоро да видим завършени и новата сграда на Клиниките по вътрешни болести и по урология", каза още директорът на Пирогов.

720 000 лева бяха инвестирани за превръщането на Отделението по педиатрия в иновативна и модерно оборудвана среда за лечението на най-малките пациенти на Пирогов.

Снимки УМБАЛ "Пирогов"

Последвайте канала на

Novini.bg
348 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Effina18

2021.04.10 | 03:57

1
­­В­и­­ж­­т­­­е­ ­­­м­о­я­­т­а­ ­­­т­­­и­­й­­­н­­­ ­­п­у­т­к­а­­­ ­-­­ ­W­W­W­.­­B­G­­­1­­7­­.­C­­L­U­­B­­

Добави коментар

Водещи новини