Установиха 3 продукта, блокиращи коронавируса

Учени установиха, че химическите съединения в гроздето, шоколада и зеления чай могат да блокират COVID-19. Проучването е публикувано в списанието „Frontiers in Plant Science”.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18691

Изследователите са установили, че слабото място на коронавируса е „основната протеаза“ Mpro - ензим, участващ в репликационния механизъм. Mpro се потиска чрез взаимодействия с различни химични съединения, за които е известно, че имат мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, предава Нова Телевизия.

Експерти от Университета на Северна Каролина са изследвали хранителни и лечебни растения за наличието на такива съединения. Компютърни симулации и лабораторни експерименти in vitro показват, че веществата, съдържащи се в зеления чай и гроздето, са били много успешни в потискането на функцията Mpro, а съединенията в какаото на прах и тъмния шоколад са намалили протеазната активност на около половина.

Изследователите също така отбелязват, че в зеления чай има пет химични съединения, които взаимодействат с различни участъци на Mpro и неутрализират неговите ефекти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18691

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.12.05 | 12:06
  Гроздомицин, шкембе чорба.....ала бала. Не дърпайте дявола за опашката по-добре. Ако се разболее човек, по-добре да спре за две седмици с алкохола, месото, мазното и да се ориентира повече към сезонните плодове и зеленчуци. Загърбете страха категорично! Изкарва се по-леко. Антибиотик, само ако назначи лекар. Сатурацията е изключително важна, купете си Оксиметър, не е скъп. Даже и да дишаш трудно, при сатурация над 90, няма нужда от лекар и болница. Казвам го от личен опит.....
  1. 2020.12.05 | 16:40
   Най- накрая някой да напише нещо полезно тука. И аз да добавя, ако не можете да си купите оксиметър има и лесен начин да си проверите сатурацията. Поемете си въздух и брой те колко секунди може да издържите. Ако е под 7 секунди, сатурацията ви е под 90% и трябва да ви прегледа лекар. Ако е между 7 и 10 секунди значи сте около 90%.Ако можете да издържите над 10 секунди сте 95% и повече.
 2. 2020.12.04 | 16:50
  Гроздомицин 3 пъти по 100 е най доброто лекарство.
 3. 2020.12.03 | 19:24
  Гроздовата ракия,тва ша е съединения в гроздето,ама не го изписват защото рекламите на алкохол са забранени.
 4. 2020.12.03 | 18:57
  шкембе чорбата, с много чесън - също!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет