Медици от Поморие работят в COVID отделение за 650 лв.

В болницата в Поморие медицинските сестри получават заплата от 650 лв. на месец. В последната седмица на октомври те се включват и в борбата с COVID-19, след като се разкрива COVID отделение. Получават фишовете си за заплати, но установяват, че нямат допълнителната помощ от 1 000 лв. за работещите на първа линия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18690

Днес зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева пристигна в Поморие за среща с персонала на болницата, за да успокои, че всеки ще получи от допълнителните средства.COVID отделението на болницата в Поморие приема първия си пациент в края на октомври. Бързо се запълват всички 15 легла, а на смяна са един лекар и медицинска сестра.

От здравното министерство обясняват закъснението с късното разкриване на COVID отделение.

Жени Начева, зам.-министър на здравеопазването заяви: Тъй като работата започна последната седмица на месец октомври с 4 пациенти, средствата за възнагражденията на персона за лечение на болни с COVID ще бъдат наредени по сметките още в понеделник на лечебното заведение. Това са 61 000 лв. Ако е по административна грешка, ние поднасяме своите извинения на персонала на болницата.

Болницата в Поморие има стари задължения, а погасяването им се отразява върху заплатите. С помощ от министерството и общината от догодина заплатите ще се увеличат.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18690

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.11.29 | 23:50
    Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
  2. 2020.11.29 | 23:46
    А ченгетата за 950 до 1 500 месечно. Шефовете на болници пък получават между 200 000 и 1 200 000 лева годишно. Честито! БКП/БСП още ви управлява, но от други места.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет