Ще има ли протест на фелдшерите?

  • 17 ноември 2020 07:22

  • 457
  • 2
Ще има ли протест на фелдшерите?
© БНТ

Фелдшерите винаги са били на първа линия в здравеопазването. Това отбеляза пред БНТ Александър Александров, председател на Управителния съвет на Сдружението на фелдшерите в България.

"И преди коронавируса, фелдшерите сме се срещали с остри вируси. Не винаги достигат и до нас допълните средства от 1000 лв.", разкри още той.

Не бъдете неразумни с COVID-19, чуйте молбите на лекарите!

"Ние можехме да се включим в доболничната помощ и по-активно в борбата с коронавируса. Нашата професия е недобре позиционирана в доболничната помощ. Сваляме доверието от сегашния здравен министър", коментира Александров. 

"Искаме лекарските асистенти да бъдат оценени и да помагат", каза председателят на Управителния съвет на Сдружението на фелдшерите. 

"Не е време за протести, даваме време на здравния министър и правителството да помислят върху исканията ни", допълни Александър Александров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
457 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бобовдол

2020.11.17 | 11:03

2
Сашка ти за нищо не ставаше в Спасителната в Бобов дол,а ма взе миньорска пенсия и сега си тръгнал да сваляш доверие.Беше некадърник и такъв ще си останеш.
К. У. Р за БСП

2020.11.17 | 10:42

1
Вие сте държавни служители бе, ветеринари прости! какво доверие ще сваляте от ПОЛИТИЧЕСКИ избраното правителство и неговите министри?! След като не си изпълявате задълженията и то в кризисна ситуация - сиктир и НИКОГА ПОВЕЧЕ в здравеопазването! Станете метачи, чистачи, прсдавачи! Вие и без това за НИЩО друго не ставате освен да се возите в линейките и да мерите кръвното на старците! Ходете да лижете вмирисаната п.утка на Нинова! Сигурно тя и наглите болшевики от Спосрано 20 са ви сетили да извивате ръцете на Държавата вашта мама гадна НЕКАДЪРНА да е.ба!

Добави коментар

Водещи новини