Болницата в Свищов спешно се нуждае от средства за ефективно лечение на COVID-19

  • 10 ноември 2020 18:06

  • 506
  • 1
Болницата в Свищов спешно се нуждае от средства за ефективно лечение на COVID-19
© Pixabay

Болницата в Свищов спешно се нуждае от средства за купуване на лекарства, апаратура и консумативи за ефективно лечение на COVID-19. Това съобщи кметът Генчо Генчев, който от седем дни е доброволец към ковидотделението на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Капацитетът на отделението е запълнен, ще бъдат разкрити още легла, затова всяко дарение - материално или финансово, ще бъде ценно, защото oтделението работи при пълен капацитет, което изчерпва ресурсите по-бързо от предвиденото, посочи той. От вчера в отделението има ново попълнение в лицето на медицинска сестра, заместила старшата сестра Лидия Македонска, която повече от двайсет дни е дежурила денонощно в инфекциозния сектор, посочи Генчев.

Кметът на Свищов влиза като доброволец в COVID - отделение

Днес са били изписани шестима пациенти, излекувани, според медицинския протокол, но леглата веднага са били заети от други заразени, сред които и двама учители от средно училище в града, каза Генчев. Той подчерта, че другите отделения в болницата също не са преустановили работа, като са създадени условия да не се смесват коридорите.

Дарителската сметка е публикувана в сайта на общината, а материалните дарения ще се приемат в административната сграда. Кметът е участвал в онлайн заседание на кризисния щаб в Свищов, на него са били дискутирани формите на обучение в средните и гимназиалните класове в общината. Предложенията ще бъдат съгласувани с РУО и РЗИ, преди да бъдат оповестени, посочи той, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
506 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гфд

2020.11.10 | 19:28

1
Бойко Бойкоооо Бойкоооо

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини