Почти е запълнен капацитетът на Инфекциозното отделение на болницата в Търговище

  • 14 септември 2020 18:45

  • 419
  • 0
Почти е запълнен капацитетът на Инфекциозното отделение на болницата в Търговище
© Getty Images

Почти е запълнен капацитетът на Инфекциозното отделение на болницата в Търговище. Това съобщиха от областната управа след извънредно заседание на Координациония щаб за борба с COVID-19. Заседанието е свикано от областния управител Митко Стайков, заради повишаващият се брой на заразените жители на област Търговище.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Изпълнителният директор на МБАЛ - Търговище д-р Иван Светулков е акцентирал върху значително намалелия брой свободни легла в Инфекциозното отделение. Той е подчертал, че в здравното заведение имат готовност да обособят и други помещения за лечение на пациенти с коронавирус. Това обаче не трябва да означава, че биха могли да бъдат хоспитализирани всички установени случаи на заразяването. Затова по-леките е желателно да се настаняват в другите две многопрофилни болници на територията на областта.

Д-р Светулков е отправил предложение към областния управител за закупуване на апаратура за изследване на пробите от PCR-тестовете на територията на областта. Това би довело до по-бързото узнаване на резултатите от взетите секрети, както и до спестяване на средства за транспортиране на пробите от Търговище до лаборатории в градовете Варна и Разград. Митко Стайков се е ангажирал да проучи възможностите за закупуване на необходимата техника.

Стайков е споделил притеснения от очакван ръст в броя на заболелите в областта, поради което е необходимо да бъдат взети превантивни мерки за ограничаване разпространението на заразата. Той е посочил още, че хоспитализирането на голям брой диагностицирани с коронавирус в МБАЛ - Търговище натоварва здравните работници в Инфекциозно отделение.

По негови думи личната дисциплина и отговорност е от съществено значение при мерките, разписани да се опазят животът и здравето на гражданите.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
419 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини