Здравният министър чу исканията на протестиращите медицински сестри

  • 17 август 2020 19:20

  • 2569
  • 4
Здравният министър чу исканията на протестиращите медицински сестри
© bulphoto (архив)

Здравният министър проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. изпълни обещанието си и се срещна с протестиращите медицински сестри, които обявиха безсрочен протест. Той обсъди с тях професионалните им искания.

Проф. Ангелов каза, че ще ги изслуша. Министърът на здравеопазването обеща да ще инициира законова промяна с цел представители на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи да могат да участват в договарянето на Националния рамков договор.

Медицинските сестри отново на протест

Той увери, че е осигурен финансовият ресурс за всички работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и припомни, че със задна дата се увеличават цените на клиничните пътеки и процедури, като се очаква това да доведе и до увеличаване на заплатите.

Според Мая Илиева от синдиката на българските медицински специалисти, проблемите на сестрите продължават да се неглижират. Затова те настояват да работят при безопасни условия на труд и адекватно възнаграждение. Сестрите са и против готвените промени в Кодекса на труда, без да има публично обсъждане.

Министър Ангелов коментира, че при обиколката си в цялата страна не е установил напрежение в сестринския състав и има съмнения, че става дума за национално недоволство.

Палатковият лагер тук е разположен така, че да не пречи на потока от хора, които преминават, но пък протестиращите сестри не изключват и вариант да блокират кръстовището пред Министерството на здравеопазването.

Към този момент всичко е спокойно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2569 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ВАСИЛЕВА

2020.08.17 | 21:47

3
ПРОФЕСОРА Е ПИЧ НО САМО НЕ ЗНАМ ЗА КАКВО МУ ТРЯБВАШЕ ТОВА МИНЕСТЕРСТО
Каллииинка... каллииинка

2020.08.18 | 00:33

4
гербава и проста...алчна... нагла...АБЕ ...КЪРЛЕЖ!!!

2020.08.17 | 20:51

2
RADEV E TERORIST NOMER 1 V BG. NIKOI V EVROPA NE E NA NEGOVA STRANA. NARODE NE DOPUSKAI DA VI RAZIGRAVAT
Пешо

2020.08.17 | 20:50

1
Този министър ми се струва на място. Досега от всички здравни министри този май е най-точен.

Добави коментар

Водещи новини