Ген. Венцислав Мутафчийски прие лично 8 реанимобила за ВМА

  • 13 август 2020 17:45

  • 1857
  • 1
Ген. Венцислав Мутафчийски прие лично 8 реанимобила за ВМА
© ВМА

Осем напълно оборудвани реанимобила вече са на разположение на екипите на Военномедицинска академия (ВМА), съобщиха от болничното заведение.

Те са закупени в началото на 2020 година, но са доставени със закъснение заради пандемията от COVID-19.

Ген. Мутафчийски към бъдещите лекари: Всичко е във вашите ръце!

В унисон с концепцията на ръководството за развитие и модернизиране на всички структури, реанимобилите ще бъдат разпределени в отделните военни болници в страната.

Нашето разбиране е, че всеки български военнослужещ има право на качествена медицинска грижа, независимо в коя точка на България се намира. Поради това, ние започнахме и поетапно обновяване на останалите ни болници, не само на софийската – и като ремонтни дейности, и от гледна точка осъвременяване на апаратурата, коментира началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20, д.м.н., FACS.

Публикувахте от Военномедицинска академия - ВМА в Четвъртък, 13 август 2020 г.

 

Той отбеляза, че дооборудването с подобни санитарни автомобили е от изключително значение с оглед изискванията по съюзническите ни задължения и покриване нуждите при провеждането на международни военни обучения.

Особен акцент е изключителното им оборудвани, за да се осигури бърза евакуация на болни и пострадали.

Реанимобилите са добре заредени с кислород, с апарати за обдишване, с възможности за поддържане на жизнените функции по време на движение.

"Могат да доставят лежащо и седящо болни, тежко пострадали с гръбначно-мозъчни травми, което също е от особено значение и при бойните травми и военните обучения", подчерта генерал-майор Мутафчийски.

8 НОВИ РЕАНИМОБИЛA В ПОМОЩ НА БОЛНИЦИТЕ НА ВМА Осем напълно оборудвани реанимобила вече са на разположение на...

Публикувахте от Военномедицинска академия - ВМА в Четвъртък, 13 август 2020 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1857 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гражданин

2020.08.16 | 13:12

1
Държавата ни не е чак толкова зле, както си мислят много хора. Протестирайте, имайте искания, но моля не рушете, не хвърляйте храна, на ругайте, не пречете. Просто седнете и се замислете какво да предложите и какво е реалното положение.

Добави коментар

Водещи новини