Ген. Мутафчийски към бъдещите лекари: Всичко е във вашите ръце!

Началникът на Военномедицинската академия (ВМА) и ръководител на Националния оперативен щаб за коронавируса проф. д-р ген.-майор Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 приветства бъдещите военни лекари в лечебното отделение. Курсантите от III курс по специалност „Военен лекар” се обучават по тристранен проект на ВМА, Висшето военноморско училище и МУ-Варна, предаде от пресцентъра на болницата.

Бъдещите медици под пагон влязоха в топ клиниките на България, а т. нар „сестрински стаж” им даде възможност да обогатят теоретичните си познания с конкретни практически умения. Курсантите споделят, че за тях това е било възможност за проверка на мотивацията, както и за придобиване на реалистична представа за работата „на терен”.

Сн. ВМА

Едно от първите неща, които направих като началник на Академията бе да дам път на младите. И това е философията ми – че трябва да се стимулират да се развиват и да вървят напред, а не се потискат. И друг път съм го казвал – ние ви даваме възможности, но всичко е във вашите ръце. Вие трябва да можете да се възпозлвате от тези възможности и трябва да сте подготвени да го направите, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20, д.м.н., FACS.

Колко трудно е да си военен лекар?

Той изтъкна и че от гледна точка на тяхното бъдеще конкуренцията е за предпочитане, защото по този начин амбицията всеки да бъде най-добър в областта, която си е избрал е много полезна.

Сн. ВМА

Освен практическите занимания, те преминаха и през интензивен лекционен курс. В контекста на събитията от последните дни в ливанската столица Бейрут, която бе разтърсена от мощен взрив, началникът на ВМА засегна именно темата за военната хирургия и взривната травма.

Коментари

  1. 2020.08.09 | 10:26
    ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ Е ГОЛЯМА РАБОТА,БЬДИ ЖИВ И ЗДРАВ ГЕНЕРАЛЕ
  2. 2020.08.07 | 15:24
    генерала е пич
  3. 2020.08.07 | 15:23
    КАКЪВ ПЪТ НА МЛАДИТЕ БЕ ГОЛОГЛАВ ЧЕРВЕЙ КАТО ВСИЧКИ СКЪПИ ОПЕРАЦИИ ВЪВ ВМА ГИ ПРАВИШ ТИ И БЛИЗКИТЕ ТИ ДОКТОРИ, А МЛАДИТЕ ЩЕ ПОБЕЛЕЯТ ДОКАТО БЪДАТ ДОПУСНАТИ ДО КОКАЛА??? НАГЪЛ И ЛЪЖЛИВ ПОДЛИЗУРКО, ГОРДЕЕЩ СЕ ЧЕ Е БИЛ НА МИСИИ В ЧУЖБИНА!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет