Педиатър за обещанието на Борисов за чисто нова детска болница: Малка стъпка към добра чуваемост

  • 28 май 2020 07:50

  • 2730
  • 7
Педиатър за обещанието на Борисов за чисто нова детска болница: Малка стъпка към добра чуваемост
© БНТ

За нас това е една малка стъпка към добра чуваемост и диалог с институциите. Националната гражданска инициатива никога не е искала ннищо повече от диалог с управляващите, за да се стигне до едно добро решение за децата. Това каза в сутрешния блок на БНТ педиатърът в Специализираната детска болница "Иван Митев" д-р Адил Кадъм по повод вчерашното обещание на премиера Бойко Борисов, че скелето на стария институт по педиатрия в двора на Александровска болница ще бъде съборено и на негово място ще бъде построена чисто нова национална детска болница.

В интерес на истината нито едно от нашите искания не е удовлетворено. Изказано е намерение от страна на премиера да бъде разрушено скелето и да бъде обявен идеен проект. Целият процес по създаването на детската болница обаче изисква много законодателни мерки. Затова събирането на подписи пордължава, за да бъдат те внесени в Народното събрание. Сградата е само един нищожен компонент от целия процес, заяви д-р Кадъм.

Борисов към протестиращи за детската болница: Събаряме старата постройка и строим нова

Колегите в последните 40 години са били лъгани нееднократно.Те за първи път виждат ясна и краткосрочна политическа воля и искат да си спестят поредното разочарование. Не можем да обвиняваме хора, които досега са получавали само кухи обещания, заяви педиатърът по повод реакции на лекари, които казват, че докато не видят документи за решението, не могат да се зарадват напълно.

До момента нямаме особено доверие в екипа на Министертвото на здравеопазването. Смятаме, че трябва да има по-разширен екип, в който да участва и обществен съвет, каза още д-р Адил Кадъм.

Последвайте канала на

Novini.bg
2730 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Аа

2020.05.29 | 06:32

7
Тая ,какъв мамут е.
Бай Васо Сърбеца

2020.05.28 | 11:00

6
Засрами се, я се виж как изглеждаш ма

2020.05.28 | 10:34

5
pediatar ili prase molia da utocnite ne tce ciganskiat premier za koito se pishe ne e sahto prase.
32

2020.05.28 | 10:32

4
Поредната д.исла, която е намерила начин някой да и обръща внимание! Благодарение на такива въпроса с детската болница ще има да се влачи с години! Студената спалня ражда само проблеми!
Stamatis

2020.05.28 | 10:30

3
Не се безпокойте, обещания се дават лесно, особено, когато се изисква много време! само изготвяне на проект за болница може да трае 2 години! Болница в следващите 5-6 години няма да видим!
Хасан

2020.05.28 | 10:18

2
След като дьржавните институции не са задействани, никой няма право да каже какво ще се предприема.
Валери Иванов

2020.05.28 | 09:37

1
Нова Болница, нови детски градини,нови фудболни игрища това трябва на България.Управляващите това трябва да направят , а те се занимават с глупости

Добави коментар

Водещи новини