МЗ благодари на кръводарителите

  • 24 март 2020 16:27

  • 289
  • 0
МЗ благодари на кръводарителите
© Pixabay

Министерство на здравеопазването отправи благодарност към кръводарителите.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27781

Само за три дни, в периода от 20 до 23 март, в структурите на трансфузионната система в страната, въпреки усложнената епидемична обстановка и разпространението на коронавирусната инфекция, въпреки времето, което Ви притискаше и притеснението на част от Вас от игли и манипулации, над 500 от Вас дариха кръв. В периода от 20 до 23 март, включително, 43-ма от Вас дариха кръв в районния център по трансфузионна хематология във Варна, 32-ма – в този в Плевен, 21 в центъра в Стара Загора, 99 в РЦТХ Пловдив и 368 – в Националния център, в София, се посочва в съобщение на здравното министерство.

"Ценим Вашата ангажираност и готовността Ви да помогнете на болните и нуждаещите се граждани, осигурявайки им нужните кръв и кръвни съставки за провеждането на животоспасяващи операции и спешни медицински интервенции!", е посочено още.

Припомняме, здравното министерство отправи апел за помощ в условията на въведеното извънредно положение и взетите противоепидемични мерки, да поддържаме наличностите от кръв и кръвни съставки, необходими на болниците за спасяването на човешки животи.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27781

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
289 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини