Влошава се състоянието на най-тежко пострадалата при взрива във Варна

  • 15 януари 2020 12:57

  • 1145
  • 0
Влошава се състоянието на най-тежко пострадалата при взрива във Варна
©

Влошило се е състоянието на най-възрастната жена от пострадалите при взрива в жилищен блок във Варна. Във Военноморската болница във Варна са настанени две от пострадалите жени при взрива. Най-тежко пострадалата 80-годишната Ивана Проданова вчера следобед се е почувствала зле и късно вечерта е преместена от клиниката по токсикология в реанимацията.

Въпреки че вчера беше контактна, днес се е наложило жената да бъде поставена на апаратно дишане, предаде БНТ.

"Към момента е в тежко общо състояние. Снощи е преведена в реанимация с данни за белодробен оток в резултат на инхалацията на пушечни газове", коментира д-р Валентин Милев.

Съсед за взривения апартамент във Варна: Шок, ад, пълна трагедия!

Другата настанена в същата болница ще бъде изписана днес. Жената сподели, че лично кметът Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на ѝ е съобщил, че ще бъде настанена в общинско жилище.

"Обади ми се и каза: кога ще те изпишат? Изписват ме в 12 часа, ще пратя кола специално да те вземат колегите и да те заведат на място където те устройваме", споделя пострадалата.

На още пет семейства от пострадалия при взрива блок вече е намерен дом.

Втори човек е загинал при взрива във Варна

От Община Варна са категорични, че могат да посрещнат нуждите на още от евакуираните семейства.

"Можем да подпомогнем финансово семействата, които са затруднени да се справят в този момент. Необходимо е те да подадат заявление към дирекция "Социално подпомагане" за отпускане на еднократна помощ. Такова заявление могат да подадат и към община Варна", посочват Таня Василева, Община Варна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1145 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини