Родопските общини ще имат обновени центрове за спешна помощ

  • 30 декември 2019 20:57

  • 661
  • 1
Родопските общини ще имат обновени центрове за спешна помощ
© Булфото (архив)

Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка за ремонт и изграждане на центрове и филиали на Спешната медицинска помощ в Южния централен район на страната. Строително-монтажните дейности ще бъдат финансирани от оперативна програма "Региони в растеж".

За центъра за спешна медицинска помощ в Смолян предстои преустройство и пристрояване. Обектът е на стойност на 294 хиляди лева без ДДС и с максимален срок на изпълнение 6 месеца.

Филиалът в Чепеларе също ще се преустройва и престроява. За него прогнозната стойност е над 338 хиляди лева без ДДС, а срокът на изпълнение е не повече от 5 месеца, предава БНР.

Купуваме нов хеликоптер за спешни случаи през 2020 г.

За Мадан е предвидено преустройство на базата с усвояване на допълнителни площи от съществуващи сгради. Обектът трябва да се изпълни с не повече от 74 хиляди лева за 5 месеца.

В Златоград за преустройство на филиала, но и за промяна на функционалността на помещенията, са заложени над 134 хиляди лева без ДДС и 5 месеца срок на изпълнение.

За преустройство на филиала в Неделино са предвидени над 304 хиляди лева без ДДС, а максималният срок е 5 месеца.

Доспат, Девин, Баните и Рудозем ще се строят нови сгради. За Доспат средствата са над 423 хиляди лева. За Девин сумата е над 303 хиляди лева, за филиала в Баните - близо 244 хиляди и за Рудозем - над 277 хиляди лева. Всички са със срок на изпълнение 7 месеца.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
661 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мишо

2019.12.31 | 10:59

1

Ако проектите се реализират качествено,моите уважения към д-р Дариткова.

Добави коментар

Водещи новини