ВМА търси 25 лекари

  • 18 декември 2019 14:25

  • 1112
  • 0
ВМА търси 25 лекари
© Novini.bg

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за 25 вакантни длъжности във Военномедицинска академия (ВМА) за приемане на военна служба на лица, завършили граждански висши училища в страната и в чужбина, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Обявените места са за лекари, като има свободни позиции в няколко клиники – в София, Варна и Пловдив. Търсят се и медици за медицински пунктове на няколко военни формирования в страната. Минималното образование и квалификация, които трябва да притежават кандидатите, е магистър-лекар. За една от позициите се изисква и придобита специалност "Гастроентерология".

За 15 години: 250 души отново чуват след операция във ВМА

Конкурсът ще се проведе на два етапа - изпит по физическа подготовка по Единния армейски тест и събеседване с кандидатите. Заявления за участие се подават лично и писмено до началника на ВМА чрез структурите на Централно военно окръжие до 31.01. 2020 г.

Сред изискванията за кандидатите са: да притежават образование, съответстващо на изискванията на длъжността; да не са по-възрастни от 40 години; да са годни за военна служба; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията и срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; да нямат друго гражданство; да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание "уволнение" и др. На военна служба могат да се приемат и лица, изпълнявали военна служба (кадрова военна служба), които отговарят на условията.

Повече информация за вакантните длъжности, условията и начините за кандидатстване в конкурса за вакантни длъжности за лекари в структурите на ВМА, може да откриете тук https://www.mod.bg/bg/doc/obiavi/2019/20191218_Obyava_VMA.pdf

Осигуряват се близо 3 млн. лв. за медицинска апаратура за ВМА

Последвайте канала на

Novini.bg
1112 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини