Пожар е горял в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив

  • 09 декември 2019 15:04

  • 706
  • 0
Пожар е горял в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив
©

Няма пострадали при пожара в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.

Щетите от пожара са минимални.

В помещението, засегнато от пламъците, ще бъде направен ремонт, който в по-голямата си част е козметичен и включва само боядисване, съобщиха още от болницата.

Ето ги пожарникарите, предотвратили по-голяма трагедия в "Пирогов"

Днес в 11.00 часа е възникнал пожар в помещение в поликлиниката на Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“. Благодарение на бързата реакция и на утвърдения план за действие на персонала при кризисни ситуации, пожарът е овладян още преди да се разрасне. Първи е действал зам.-ръководителят на отдела по поддръжка на топлинните и електрически системи – Димитър Гошев.

Намиращите се в сектора пациенти, медици, студенти и администрация са евакуирани още в рамките на първите 5 минути, а пожарът е потушен. Около час и половина по-късно е възстановен нормалният ритъм на работа, включително приемът на пациенти.

Болница "Пирогов" работи при нормален режим

Ръководството на лечебното заведение оценява високо изключително бързата и адекватна намеса на екипа на Районна дирекция „Пожарна безопасност на населението“ – Пловдив и на екипа от Второ Районно управление на МВР – Пловдив, които в рамките на 8 до 9 минути пристигат на мястото на инцидента, поемат евакуационните мероприятия и гасенето на пожара.

Инцидентът няма да попречи на лечебния процес в УМБАЛ „Свети Георги“, категорични са от лечебното заведение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
706 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини