Болница "Пирогов" работи при нормален режим

  • 27 ноември 2019 08:55

  • 393
  • 0
Болница "Пирогов" работи при нормален режим
© Булфото

Болница "Пирогов" работи при нормален режим; затруднена е работата само на Противошокова зала. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

При пожар, станал по-рано тази сутрин, загинаха двама пациенти.
Взрив и пожар взеха две жертви в "Пирогов"
Голяма част от болните, настанени в отделението, в което възникна пожарът, са били на кислородна терапия, което предполага подаването на повишени нива на кислород. Взети са всички необходими мерки. Евакуирани и дислоцирани в други отделения са 32-ма пациенти на болницата, посочиха още от пресслужбата.

Пациентите са в добро общо състояние, въпреки това на по-тежко болните са назначени допълнителни изследвания. Няма пострадали служители на лечебното заведение.
Уведомени са близките на починалите, а всички семейства, които имат притеснения за своите близки - пациенти на Второ вътрешно отделение, могат да получат информация на Горещата телефонна линия, отворена от лечебното заведение - 02/ 91 54 540, допълниха от пресслужбата.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е благодарил на екипа на "Пирогов" и на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за навременната и адекватна реакция.

Последвайте канала на

Novini.bg
393 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини