Три болници поемат работата на интензивното отделение в столичната педиатрия

Болница “Пирогов“ и Националната кардиологична болница се подготвят да поемат лечението на деца, след като интензивното отделение на Националната детска болница временно беше затворено, предаде БНР. До възстановяването на работата на отделението здравният министър определи три лечебни заведения – “Пирогов“, Кардиологичната и Александровска болница, които да поемат неговите задачи.

"Не е проблем за "Пирогов" да подпомогне интензивната грижа за децата, заяви професор Николай Габровски.

Като цяло административната страна на нещата са уточнени с МЗ, каза професор Габровски.

Тече акция за набиране на средства за Детското отделение на МБАЛ - Хасково

"По отношение на технологичното обезпечение, да, ще имаме нужда от малко допълнителна апаратура, тъй като ще доокомплектоваме допълнително легла, на които да посрещаме своите пациенти. Всичко това се осъществява в координация с детската болница, от която, разбира се, ние ще разчитаме, да получаваме подкрепа за някои специфични консултации в някои тясно специализирани области". Пет допълнителни легла са осигурени за педиатричното отделение в Националната кардиологична болница, за да се справят със ситуацията, посочи д-р Велимир Симов - началник на отделението.

"За съжаление, обаче, нито РЦЗ, нито Здравна каса реагираха на тази ситуация с цел да ни помогнат, ако имаме нужда. Колегите от "Пирогов" поемат част от клиничните пътеки, свързани със специалисти като ендокринолози, нефролози, другите пациенти ги приемаме ние. Тези, които са свързани с кардиологичните, острите дихателни проблеми, реанимационните пътеки".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет