Спряха приема на деца в интензивното в столичната педиатрична болница

  • 27 ноември 2019 15:38

  • 1089
  • 0
Спряха приема на деца в интензивното в столичната педиатрична болница
©

Спрян е приемът на деца в интензивното отделение в столичната детска болница заради липса на анестезиолози. Това съобщи и. д. директор доц. Димитър Калайков, цитиран от БТА.

Двама от работещите в болницата анестезиолози напуснаха, а третият не може да изпълнява тази дейност, обясни лекарят.

Докато не се намерят необходимите специалисти отделението няма да работи и няма да се приемат деца нито за интензивно лечение, нито за интензивно наблюдение.

Д-р Елена Георгиева към родителите на починалото дете: Тъгата не бива да се превръща в агресия

Доц. Калайков е изпратил доклади за проблема до Столичната регионална здравна инспекция, Столичната здравноосигурителна каса, Центъра за спешна медицинска помощ, както и е разговарял по телефона с министъра на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през. В интензивното отделение две от работещите медицински сестри са на по 75 години, каза доц. Калайков и изрази съмнение, че ще се намерят желаещи да работят в болницата заради ниското заплащане на труда.

Многото протести на медицинските работници тази година настояваха именно за увеличение на заплатите в сектора. Една от прогнозите е, че Медицинските специалисти ще бъдат сред най-търсените професии на пазара на труда до 2034 година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1089 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини